Sanayi esnafı kesintilerden mağdur

Sanayi esnafı kesintilerden mağdur
Sarayönü'nde beklenmedik anlarda sıkça yaşanan elektrik kesintisi, esnafı, vatandaşı hatta kamu kurum ve kuruluşlarını zor durumda bırakıyor.Son zamanlarda bakım çalışmaları yapıldığı gerekçesi ile birçok farklı bölgede...

Sarayönü'nde beklenmedik anlarda sıkça yaşanan elektrik kesintisi, esnafı, vatandaşı hatta kamu kurum ve kuruluşlarını zor durumda bırakıyor.

Son zamanlarda bakım çalışmaları yapıldığı gerekçesi ile birçok farklı bölgede sıklıkla yapılan elektrik kesintileri vatandaşın tepkisini çekiyor.

Elektrik kesintilerinden en fazla mağdur olan kesim ise sanayi esnafı. Gerek hasat mevsimi ve gerekse iş yoğunluğu açısından en hareketli sezon olan bu günlerde yapılan kesintiler sanayici esnafını zor durumda bırakıyor.

Vatandaşlar elektronik cihazlarının zarar gördüğünden dert yanarken, sanayi esnafları ise hem işlerinin aksadığından hem de makinelerinin zarar görmesinden şikayetçi.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren esnaflar; "Her yıl bu mevsimlerde aynı sorunları yaşıyoruz. Bu konuda kalıcı ve kesin bir çözüm neden bulunamıyor acaba. Düzensiz kesintiler, elektriğin sık gidip gelmesi elektrikli cihazlarımızı kullanılamaz hale getiriyor. Ayrıca bu dönem bizlerin en yoğun şekilde çalıştığımız dönem. Diğer zamanlar da zaten çok bir iş bulamıyoruz. Şimdi bizlerin de tam harman zamanı çalışma mevsiminde elektrik kesintileri yapılıyor. Sözde yapılan bakım çalışmalarından kaynaklanan bu kesintileri ya işlerin en az olduğu saatlere denk getirsinler yada başka bir mevsime, ölü sezonda yapsınlar" şeklinde tepki gösterdiler.

Kesinti haberlerinden bıktık

Haftalardır ilçemizde elektrik kesintileri yapıldığını hatırlatan sanayi esnafı, şikâyetlerini şu şekilde sıraladı: “Sarayönü Manşet Gazetesinde nerdeyse her hafta bir elektrik kesintisi haberi var. Bu nasıl bitmez bakım çalışmasıdır anlayamadık. Bir mahallede bir bakım çalışması yapılır, vatandaşta buna katlanır. Ama yazın başından beri sürekli bakım çalışması diye elektriklerimiz düzensiz olarak kesiliyor. Üstelik bazı zamanlar hiç habersiz şekilde kesintiler yaşanıyor. Artık buna kalıcı bir çözüm getirilmeli."