Salgını nedeniyle gıda denetimleri arttı

Salgını nedeniyle gıda denetimleri arttı
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerini artırarak, korona virüs kapsamında bilgilendirme broşürü dağıttı.Sarayönü’nde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından market, lokanta-restoran,...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerini artırarak, korona virüs kapsamında bilgilendirme broşürü dağıttı.

Sarayönü’nde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından market, lokanta-restoran, fırın ve perakende satış noktalarında faaliyet gösteren işletme sahibi ve çalışanlarına korona virüse karşı hangi önlemlerin alınması gerektiği anlatıldı. Özellikle personel hijyeni, el hijyeni, personelin sağlığı, alet ekipman ve işletme dezenfeksiyonu, maske, bone, eldiven kullanımı, hijyen bariyerleri, havalandırma, açıkta gıda satışı yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmasının engellenmesinde büyük önem arz ettiği gıda işletmelerine anlatıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde gıda işletmelerinde korana virüsten korunmak için 10 altın kural konulu afiş dağıtımı gerçekleştirildi.