"Sağlık İçin, Hepimiz İçin" denetimi

"Sağlık İçin, Hepimiz İçin" denetimi
İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında Perşembe günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla en kapsamlı Koronavirüs denetimi yapıldı....

İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında Perşembe günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla en kapsamlı Koronavirüs denetimi yapıldı. Kaymakam Zekeriya Murat Şahan ve Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın da ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte denetimlere katıldı. İlçe genelindeki iş yerleri, marketler, gıda üzerine üretim yapan imalathaneler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve ticari taksiler denetlendi.

Sarayönü’nde Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçe genelindeki tüm yaşam alanlarında denetim gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı "Sağlık için Hepimiz için" sloganıyla yapılan denetimlerde; sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi istendi.

Denetime Kaymakam Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın yanı sıra Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Uzar, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı, Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş ve İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Ramazan Kestek katıldı.

Korona virüs önlemlerine ilişkin genelgede belirtilen hususlar gereği ilçe genelindeki, iş yerleri, marketler, gıda üzerine üretim yapan imalathaneler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve ticari taksiler denetlendi. Denetimlerde iş yeri sahiplerine, çalışanlara ve vatandaşlara ek tedbirlerle ilgili bilgiler de verildi.

"Covid-19'a karşı mücadele çalışmalarımız devam ediyor"

Sarayönü Kaymakam Vekili Zekeriya Murat Şahan, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, korona virüsle mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kontrollü sosyal hayat döneminde de tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelenin başarısı açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Şahan, "Pandemi dönemi; dünya, ülkemiz ve şehrimiz açısından son derece olağanüstü bir süreçti. Her gün çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelip yeni bilgileri değerlendirdik. Sürecin başını hatırlayıp, riskli bölgeleri tespit edip çalışmalar yaptık. Pandemi süreci halen bitmiş değil. Son günlerde salgınının yayılma hızının artması ve yeniden yoğunluk yaşanması göz önüne alındığında tedbirlere uyulmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu konuda ilk günkü gibi ilçemiz genelinde gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Sağlık için, hepimiz için kurallara uyalım." dedi.