Rekolte beklentisi yükseldi

Rekolte beklentisi yükseldi
Sarayönü’nde kış döneminde etkili olan yağışların ardından çiftçinin rekolte beklentisi yükseldi. Yağışlarla tarlaların önemli derecede su depo etmesiyle birlikte ekili alanların hızlı bir gelişim göstermesi bekleniyor....

Sarayönü’nde kış döneminde etkili olan yağışların ardından çiftçinin rekolte beklentisi yükseldi. Yağışlarla tarlaların önemli derecede su depo etmesiyle birlikte ekili alanların hızlı bir gelişim göstermesi bekleniyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mesut Solak, bu yıl don zararı görülmediği, çıkışların iyi olduğu, beklentilerin yükseldiğini söyledi.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan Ziraat Mühendisi Mesut Solak, son yağışların ardından tarlaların durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

Solak yaptığı açıklamada, kış mevsiminin beklendiği ölçüde yağışlı bir şekilde geçtiğini söyledi. kış yağışlarının su rezervleri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Solak, “Kışın tarlaların yağışlarla yeterli miktarda su depo etmesi hububatın gelişimde çok önemli bir rol oynar. Toprağın suya doyması bahar döneminde gecikebilecek yağışlara tolerans sağlar. Bu da gelişim ve verim artışına direk etki eder.” dedi.

2020 yılı için verimli bir sezon beklentisinde olduklarını ifade eden Solak, “Yaz başına kadar bahar yağışları da bu şekilde devam ederse yüksek bir rekolte elde edebiliriz. Şu anda çıkışlarda bir sorun görünmüyor. Bu kış herhangi bir don zararı da görülmedi. Bu yağışlar havaların ısınmasıyla beraber hububatta kardeşlenmeyi de teşvik edecek. Kış mevsiminde görülen yağış bolluğunun bahar döneminde de devam etmesi en büyü arzumuz. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim sezonu diliyoruz.” şeklinde konuştu.