Prof. Dr. Merter, rektör yardımcısı oldu

Prof. Dr. Merter, rektör yardımcısı oldu
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine İnönü Üniversitesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Feridun Merter atandı.Malatya Turgut Özal Üniversitesi üçüncü rektör yardımcısı da...

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine İnönü Üniversitesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Feridun Merter atandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi üçüncü rektör yardımcısı da atandı. Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. Maddesi uyarınca Prof. Dr. Feridun Merter’i rektör yardımcısı olarak atadı.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu’nda da görev yapan Merter, Sarayönü Merkez İlkokulu, Sarayönü Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra orta öğrenimini Konya Gazi Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda 1977’de tamamlayan Merter, Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1985’de, Doktora eğitimini Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda 1990 yılında tamamladı.

Sarayönü doğumlu olan ve ilk-orta öğrenimini Sarayönü’nde tamamlayan Prof. Dr. Merter, akademik hayatına bundan sonra Turgut Özal Üniversitesi’nde devam edeceğini belirterek, “Şahsımı bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Malatya’da Sarayönülü hemşehrilerimize her zaman açık olan bir kapı var” dedi.