Prim müracaatları başladı

Prim müracaatları başladı
Yağlı tohumluk bitkiler, hububat ve baklagilde, 2019 ürünü için kilogram başına 3 ile 55 kuruş arasında değişen fark ödemesi yapılacak. Hububat, yağlı tohumlu bitkiler ve baklagil için fark ödemesi başvuruları 11 Kasım 2019...

Yağlı tohumluk bitkiler, hububat ve baklagilde, 2019 ürünü için kilogram başına 3 ile 55 kuruş arasında değişen fark ödemesi yapılacak. Hububat, yağlı tohumlu bitkiler ve baklagil için fark ödemesi başvuruları 11 Kasım 2019 pazartesi günü başladı.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2019 yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2019 yılında yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üretenler, 2019’a dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını, desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları ve istenen belgeleri ibraz etmeleri şartıyla fark ödemesi desteğinden yararlanacak.” dedi.

Destek miktarlarından bahseden Çiğdem, “Üretilerek satışı gerçekleştirilen 2019 yılı ürünlerinde fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; yağlık ayçiçeğine 40 kuruş, aspire 55 kuruş, dane mısıra 3 kuruş, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikaleye 10 kuruş, çeltiğe 10 kuruş, kuru fasulyeye, nohuta, mercimeğe 50 kuruş destek verilecek.” şeklinde konuştu.

Buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine, 2019 yılı bütçesinden kaynak artması halinde, 2019’da başlamak üzere dönemler halinde de fark ödemesi desteği yapılacak. Fark ödemesi desteği için başvurular, 11 Kasım 2019’da başladı. Son başvuru tarihi, hububat ve baklagiller ile dane mısır için 30 Nisan 2019. Yağlı tohumlu bitkiler için ise son müracaat tarihi 1 Nisan 2019.