Pazarda tedbirler arttırıldı

Pazarda tedbirler arttırıldı
Sarayönü Belediyesi, halk pazarında koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini en yüksek seviyeye çıkardı. Pazarın giriş-çıkışında bariyerlerle önlem alan belediye ekipleri, pazara gelen vatandaşların ellerini dezenfekte...

Sarayönü Belediyesi, halk pazarında koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini en yüksek seviyeye çıkardı. Pazarın giriş-çıkışında bariyerlerle önlem alan belediye ekipleri, pazara gelen vatandaşların ellerini dezenfekte etmesini sağladı. Maskesiz vatandaşlara maske verilirken, Pazar girişinde ateş ölçümü gerçekleştirildi. Sarayönü halk pazarını ziyaret eden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, pazar esnafı ve vatandaşlara virüs karşısında alacakları önlemleri anlattı.

Sarayönü’nde halkın en yoğun şekilde kullandığı alanlardan Pazar yerinde virüs salgına karşı tedbirler arttırıldı. Tedbirler kapsamında pazara giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Sarayönü ve Ladik pazar yerinde vatandaşlara ve tüm pazarcılara maske dağıtılırken, satıcılara gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satılması konusunda ve tezgahlarda satılan ürünlere dokunulmaması konusunda da uyarılarda bulunuldu.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların alınmaması konusunda denetimler yapan zabıta ekipleri, pazar içerisinde sosyal mesafenin korunması noktasında uyarılar da bulundu. Belediye sosyal medya hesaplarından sık sık öneriler ve bilgilendirmeler de bulunularak vatandaşların, pazarlarda akşamüstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için, akşam saatlerini beklemeden alışverişlerini yapmalarını, maske takmaları söylendi.

Haftada iki gün kurulacak

Sarayönü semt pazarı Salı ve Cuma günleri, Ladik pazarının ise pazartesi ve Perşembe günleri kurulacağı öğrenildi. Yoğunluğu azaltmak ve sağlık açısından böyle bir uygulama yapılırken, talep ve yoğunluk olması durumunda haftada 3 güne çıkarılabileceği söylendi.

Hem vatandaşların hem de pazar esnafının sağlığı açısından sadece Sarayönü esnafının alındığı pazar yerinde, Zabıta ekipleri ile birlikte pazarı denetleyen Belediye Başkanı Nafiz Solak, pazarcı esnafı ve vatandaşlara salgın ile ilgili almaları gereken önemler konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Başkan Solak, yaptığı açıklamada salgına karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirterek, “Koronavirüs salgınına karşı tedbiri elden bırakmıyor, alınan önlemleri titizlikle uygulamaya devam ediyoruz. İlaçlama ve dezenfekte çalışmalarında ilçemizin tamamında çok etkin bir çalışma yaptık. Önlemler kapsamında, pazar yerlerinde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Pazarın girişine bariyerler koyarak girişlerde vatandaşlarımızın ellerini antiseptik ilaçlarla dezenfekte ettik, sosyal mesafe kuralı konusunda ikazlar gerçekleştirdik. Gerekli tedbirleri alıyoruz, salgına karşı alınan önlemlere aynı hassasiyetle uyan, gereken dayanışmayı gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.