Pazarcılar yeni uygulamadan şikayetçi

Pazarcılar yeni uygulamadan şikayetçi
Sarayönü’nde virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz haftadan itibaren pazar yerinde hayata geçirilen yeni uygulamalardan Pazar esnafları şikayetçi oldu.Pazarda oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla Pazar esnafları seyreltilmiş...

Sarayönü’nde virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz haftadan itibaren pazar yerinde hayata geçirilen yeni uygulamalardan Pazar esnafları şikayetçi oldu.

Pazarda oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla Pazar esnafları seyreltilmiş ve tezgahların bir bölümünün de istasyon yanındaki alanda kurulmasına karar verilmişti. İstasyon yanında tezgah kurmasına izin verilen esnaflar, mağdur olduklarını dile getirdiler. Vatandaşların birçoğunun kapalı Pazar alanında alışverişini yapıp gittiğinden, kendilerinin ise akşama kadar sinek avladığından şikayet eden Pazar esnafları, başka bir çözüm bulunmasını istedi.

Esnaflar şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Tedbirler alınsın. Biz alınmasın demiyoruz. Herkesin sağlığı çok önemli ama bu da bizim ekmeğimiz. Evimizi bundan geçindiriyoruz. Yoğunluğu azaltalım diye bizi kaldırıp buraya getirdiler. Vatandaş kapalı Pazar alanına alışkın olduğu için yine gidiyor oradan alışverişini yapıp evine gidiyor. Bizim burada olduğumuzu bilenler bile ya gözü basmadığından ya da sıcaktan bu tarafa yürümek istemiyor. İki haftadır zararına iş yapıyoruz. Bu uygulamanın yeniden düzenlenmesini istiyoruz”

anamur escort