Pazar sancılı açıldı

Pazar sancılı açıldı
Sarayönü'nde açılması dört gözle beklenen kapalı pazar yerinin açılışı ilk haftasında bir hayli sancılı oldu. Kurallara uymak istemeyen birçok pazarcı, pazar yerinde gerginlik yaşanmasına neden oldu. Sebze ve meyve satışı...

Sarayönü'nde açılması dört gözle beklenen kapalı pazar yerinin açılışı ilk haftasında bir hayli sancılı oldu. Kurallara uymak istemeyen birçok pazarcı, pazar yerinde gerginlik yaşanmasına neden oldu. Sebze ve meyve satışı yapan esnaflar kapalı pazar yerine alınırken, elbise satıcıları yer sorunundan dolayı bu hafta yine mahalle arasında tezgah açtı.

Sarayönü, kapalı pazar yerine kavuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Sarayönü Belediyesi'nin iş birliği ile yapılan kapalı pazar yeri çarşamba günü hizmet vermeye başladı. Kapalı pazarın ilk açılış gününde bazı sıkıntılar yaşansa da problem büyümeden önlendi.

Çarşamba günü sabah saatlerinde pazar yerine gelen pazarcılar, Sarayönü Belediyesi tarafından belirlenen yerlere riayet etmek istemedi. İstediği yere tezgahını açmak isteyen pazarcılar, zabıtaların engellemesiyle karşılaştı. Bunun yanı sıra daha önce pazarda yeri olmayan ve kapalı pazar açılışından dolayı yer kapmaya gelen pazarcılara tezgah açtırılmadı. Zabıta ekiplerinin engellemesiyle karşılaşan pazarcılar, pazar yerinde gerilime neden oldu.

Yaşanan gerilime İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekiplerinin pazar yerine gelmesiyle çıkması muhtemel olaylar engellendi. İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul'un kararlı konuşmasının ardından pazarcılar, Sarayönü Belediyesi tarafından belirlenen yerlere tezgahını açtı. Kayıtlı olmayan pazarcılara ise tezgahları toplatıldı. Zorluk çıkaranlara cezai işlem uygulandı. Pazarcıların belirlenen kurallara uymasıyla pazar yeri öğle saatlerine doğru düzene girdi.

Gün boyunca esnaflar sürekli olarak yerlerinden şikayet ederken, bu hafta yine pazar yerinde çeşitli sorunların çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta tezgah açmasına izin verilmeyen esnafların tekrar zorla tezgah açmaya çalışacağı tahmin ediliyor.