Parke taş sezonu açılıyor

Parke taş sezonu açılıyor
Sarayönü Belediyesi, hava koşullarının el verişli hale gelmeye başlamasıyla kilitli parke taş üretim sezonuna hazırlık yapıyor. Kilitli taş üretim tesislerinde bakım ve tamir işlemleri tamamlandı. Gece sıcaklıklarının istenen...

Sarayönü Belediyesi, hava koşullarının el verişli hale gelmeye başlamasıyla kilitli parke taş üretim sezonuna hazırlık yapıyor. Kilitli taş üretim tesislerinde bakım ve tamir işlemleri tamamlandı. Gece sıcaklıklarının istenen düze ulaşmasıyla birlikte üretime start verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "İlçemizde gece ısısının düşük olması sebebiyle şantiyelerimizde henüz kilitli parke taş imalatına başlamadık. 2016 yılı içerisinde imal ettiğimiz stoktaki taşlardan Çeşmelisebil mahallesinde yarım kalan yerleri yaptık. Çeşmelisebil mahallesi bulvarının hava muhalefeti sebebiyle kalan 200 metrelik kısmı tamamlanarak bir tane de sokak yaptık. Şu anda mahalle çeşmelerinin bulunduğu yerlerde kilitli parke taş ile çevre düzenlemesi yapıyoruz. Hava sıcaklıkları elverirse imalata başlama hedefimiz 1 Nisan. Don havada üretilen kilitli parke taşın içerisindeki su donduğu için betonda sertleşme gerçekleşmiyor. İmal edilen taş, bir süre sonra kuma dönüşmektedir. Yani kısa süre içerisinde parçalanıyor. Daha sağlam ve uzun ömürlü kilitli taş üretebilmek için gece ısısının 5 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Ya da kimyasal ilaçlar kullanılması gerekiyor. Bu da maliyeti çok fazla arttırır. Ladik ve Sarayönü şantiyesinde günlük 20 bin adet kilitli parke taş üretim kapasitemiz bulunuyor. Bu da 550 metrekare alan kapatıyor. Üretimin başlamasıyla kesintisiz ve hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizde planladığımız şekilde yol yapımına başlayacağız" dedi.