Pancar üreticisi dertli!

Pancar üreticisi dertli!
Pancar üreticileri, isyan ediyor. Ilgın Şeker Fabrikası'nın yeterince pancar almadığını öne süren pancar üreticileri, alım yapılan kısmın işlemlerinin de çok ağır ilerlediğinden dert yakınıyor.Pancarı tarladan kaldırdıklarını,...

Pancar üreticileri, isyan ediyor. Ilgın Şeker Fabrikası'nın yeterince pancar almadığını öne süren pancar üreticileri, alım yapılan kısmın işlemlerinin de çok ağır ilerlediğinden dert yakınıyor.

Pancarı tarladan kaldırdıklarını, randevulu pancar alım sisteminin de kendilerine zarar verdiğini aktaran çiftçiler, “Pancarları çıkarıyoruz, aradan 20-25 gün geçtikten sonra sıra bize geliyor. O süre zarfında da pancar kalitesinden kaybediyor. Ilgın Şeker Fabrikası'nda işlemler ağır devam ediyor. Alımlar böyle yavaş olursa, çoğu çiftçi mağdur olacak” dedi.

FABRİKA PANCAR ALIMI ÇOK YAVAŞ!

Fiyat yükselmesine rağmen pancarda sorunlar yaşadığının altını çizen çiftçiler, Ilgın Şeker Fabrikası'nda randevulu sistemin ağır aksak ilerlediğini, böyle giderse pancar alımlarının taahhüt edilen vakitte bitirilemeyeceğine işaret ediyor.

Tepkilerini dile getiren çiftçiler, “Randevu sisteminin gelmesi ve fabrikada alımların yavaşlaması, hepimizi zorluyor.

Ilgın Şeker Fabrikası kampanya süreci başlayalı 15 gün oldu. 25 Eylül- 20 Aralık tarihleri arasında alımlar olacak ve kampanya sürdürülecek dendi. Ancak çok yavaş bir alım var. 10 gün boyunca fabrika alım yapmadı. Bu yavaşlık alım süresini en az 2 hafta uzatır. Her geçen gün pancar çıkartmak, çiftçiler için daha da çekilmez bir hale gelebilir.

Biz, bazı duyumlar alıyoruz. Bazı fabrika yetkilileri, 'Pancar, devletin elinde çürüyeceğine, çiftçinin elinde çürüsün' diyormuş. Fabrikanın özelleşme süreciyle başlayan sıkıntılar had safhaya ulaştı. Fabrikanın kampanya süreci bu yıl çiftçileri üzmüştür” şeklinde konuştu.