Otopark var ama!...

Otopark var ama!...
Sarayönü'nde halk pazarının kurulduğu günlerde ilçe girişindeki Nezir Büyükcengiz caddesindeki araç parkı karmaşası, alana yapılan otoparka rağmen çözüm bulmadı. Geçmişte alanda bir otopark bulunmadığı için vatandaşlar...

Sarayönü'nde halk pazarının kurulduğu günlerde ilçe girişindeki Nezir Büyükcengiz caddesindeki araç parkı karmaşası, alana yapılan otoparka rağmen çözüm bulmadı. Geçmişte alanda bir otopark bulunmadığı için vatandaşlar aracını yol üzerine park ediyordu. Sarayönü Belediyesi tarafından son derece güzel bir otopark yapılmasına rağmen, vatandaşların yol üzerine araç park etme alışkanlığında ısrar etmesine anlam verilemedi.

İlçe halkının yıllardan bu yana gelen çarpık alışkanlığı çerçevesinde pazar yerinin hemen yanında otopark bulunmasına rağmen vatandaşlar halen yol kenarlarına araçlarını park etmeye devam ediyor. Üç beş adım daha az yürüyebilmek için aracını işi olan yere olabildiğinde yakın park etme alışkanlığı olan vatandaşlar, çarşamba günü Nezir Büyükcengiz caddesinde trafiğin aksamasına ve çirkin bir görünüm oluşmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra caddenin o durumu kazalara davetiye çıkarıyor. Tüm bunlar yaşanırken, Sarayönü Belediyesi tarafından büyük emekler harcanarak pazar yerinin hemen yanına yapılan otoparka çarşamba günü tek bir aracın bile park etmemesi dikkatlerden kaçmadı. Bomboş bir otoparkın yanında yol üzerinden yer kapma mücadelesi veren vatandaşlara anlam verilemedi. Boş bir otopark varken, vatandaşların neden yol üzerine tıklım tıkış araçlarını park etmeye çalıştığı merak konusu oldu. Görevliler tarafından yapılacak bir uygulama ile çarşamba günleri yol üzerine araç parkının yasaklanmasının ve vatandaşların otoparka yönlendirilmesinin, otopark kullanma kültürünü arttıracağı tahmin ediliyor.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak, halk pazarının kurulduğu çarşamba günü, Nezir Büyükcengiz caddesindeki trafik karmaşasının çözülmesi, vatandaşların yol yerine araçlarını otoparka park etmesi için yetkilileri gerekli uygulamaları yapmaya davet ediyoruz.