Ortaokul öğrencileri liseleri tanıdı

Ortaokul öğrencileri liseleri tanıdı
Yenicekaya Abidin Türksever Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri ilçe merkezindeki ortaöğretim kurumlarını gezdi.Yenicekaya Abidin Türksever Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcısı Zafer Tuğrul, Sosyal Bilgiler...

Yenicekaya Abidin Türksever Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri ilçe merkezindeki ortaöğretim kurumlarını gezdi.

Yenicekaya Abidin Türksever Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcısı Zafer Tuğrul, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatih Babur gözetiminde ilçe merkezinde bulunan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezerek, ortaöğretim kurumlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Gezi kapsamında ziyaret edilen okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından ilgi ve alaka ile karşılanan öğrenciler, okulların giriş koşulları, ders programları, sosyal aktiviteleri ve üniversite başarıları hakkında bilgi aldı, kendi okullarından bu okulları kazanan arkadaşlarıyla da görüşerek sohbet ettiler. Gezi sonrası öğrencilere motivasyon yemeği verildi.

Okul Müdürü Mümtaz Bakır, liseye hazırlık sürecinde öğrencilerin akıllarındaki soru işaretlerini gidermek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen gezinin amacına ulaşarak oldukça verimli olduğunu söyledi. Ayrıca ortaöğretim kurumları idarecilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.