ORDE enerji hizmete açıldı

ORDE enerji hizmete açıldı
Sarayönü'ne doğalgazın gelmesinin ardından ilçede yeni sektör oluştu. Doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren ORDE Enerji İklimlendirme Mühendislik Isıtma –Soğutma Limited Şirketi, geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı.Şirket...

Sarayönü'ne doğalgazın gelmesinin ardından ilçede yeni sektör oluştu. Doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren ORDE Enerji İklimlendirme Mühendislik Isıtma –Soğutma Limited Şirketi, geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı.

Şirket Müdürü Hasan Demirpolat yaptığı açıklamada, "2012 yılında Konya Selçuklu da hizmet vermeye başlayan şirketimiz akademik bilgi birikimi ile teknolojiyi yakından takip eden profesyonel ekibi ile doğalgaz hatlarının bakım onarım ve ısıtma tesisat montaj işlerini yapmaktadır. Teknolojik gelişmelere uygun birçok alanda projeler yaparak ısıtma ve soğutma sektöründe önem arz eden enerji tasarrufuna yönelik çalışmalar yapmaktadır. Şirketimizde ısıtma ve doğalgaz tesisatlarının montaj işleri yanı sıra, bakım onarım servis hizmetleri de verilmektedir. Müşteri memnuniyetini esas alan şirketimiz, kurulduğundan beri sizlerden gelen olumlu geri dönüşlerle teknik kadrosunu genişletmektedir. 2017 Eylül ayında açtığımız yeni şubemiz ve tecrübeli teknik kadromuz ile Sarayön lü hemşerilerimizin hizmetindeyiz." dedi.

Doğalgaz kullanımı konusunda bilgi veren Makine Mühendisi ve Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Öğretim Görevlisi Orkun Demirpolat ise "Ülkemizdeki doğal gaz arzının gittikçe artması sonucu yakıcı cihazlardaki gelişmeler de dikkat çekmektedir. Son yıllarda kullanımı yaygınlaşan yoğuşmalı kombiler doğalgazın atık gazından da faydalanmasını sağlayarak yakıt tüketimini azaltmaktadır. Enerji tasarrufu sağlamak için özellikle yoğuşmalı tip kombiler tercih edilmelidir. Aynı zamanda odalarımızın sıcaklığını sabit tutabilmek için radyatörlere termostatik vana montajlarının yapılması ısıl konforunu arttırıp yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Evlerimizin de dış cephe yalıtımı yapılması, kapı ve pencerelerin sızdırmaz olması ısı kayıplarını önleyecektir." şeklinde konuştu.

Dönüşüm konusunda bazı uyarılarda bulunan Orkun Demirpolat, şöyle konuştu: "Sarayönü İlçemizde, kömürlü kazan ısıtma sistemini kullanan hemşerilerimizin doğalgaza dönüşüm esnasında dikkat etmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Mevcut kazan sistemlerinde zamanla oluşan kirlilik, yeni takılacak kombi hattını tıkayarak zarar verecektir. Bunu önlemek için montaj esnasında mutlaka sisteme zarar vermeyen kimyasal ve cihaz ile tüm tesisatın temizliği yapılması gerekmektedir. Böylelikle hem yeni takılan kombinizin kullanım ömrü artacak hem de doğalgaz tüketiminde yakıt tasarrufu sağlanacaktır."