Okuma projesinde yoğun ilgi

Okuma projesinde yoğun ilgi
Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu ve Halıcı Cumhuriyet İlkokulu işbirliğinde “Okuyan Anne ile Ufku Geniş Nesillere” kitap okuma etkinliğinin sınavı gerçekleştirildi.2019/2020 Eğitim Öğretim Yılında Şehit Abdullah Tayyip...

Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu ve Halıcı Cumhuriyet İlkokulu işbirliğinde “Okuyan Anne ile Ufku Geniş Nesillere” kitap okuma etkinliğinin sınavı gerçekleştirildi.

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılında Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu 1.sınıf öğretmenleri Arife Yalçınkaya, Neşe Sağdıç ile Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 1.sınıf öğretmeni Ayşegül Şahin Kan'ın  Etwinning projesi kapsamında yürüttüğü Okuyorum, Yazıyorum, Dünyaya Açılıyorum projesi etkinliği olarak Okuyan Anne ile Ufku Geniş Nesillere kitap okuma etkinliği Fatih Kalkınç'ın Okul Evde Başlar kitabından yapılan online sınavla sona erdi. Öğrenci velileri Şubat ayından başlayarak iki ayı aşkın sürede kitabı okuduktan sonra 22 Nisan’da online sınava tabi tutuldular.

Okul Müdürleri Ali Denizli ve Mehmet Turan, proje hakkında şu açıklamada bulundu: “Covid 19 Salgını nedeniyle zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde 16 Nisan 2020 tarihinde okulumuzda yapmayı planladığımız yazılı sınavı online yapmak zorunda kaldık. Velilerimizin projeyi benimseyerek kitabı istekle okuduklarını, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı ve sevgisi kazandırmada ailelerin olumlu rol model ve örnek ebeveynler olmasının gerekliliğini gördük. Projemiz çok faydalı sonuçlar verdi. Projemizde dereceye giren velilerimize online olarak başarı belgesi, katılım gösteren velilerimize de online teşekkür belgesi gönderdik. ilerleyen yıllarda da örnek projelere imza atmak istediklerini belirterek projede emeği olan Öğretmenlerimize ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.”