Okullarını ağaçlandırdılar

Okullarını ağaçlandırdılar
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Sarayönü’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katılan Şehit Ramazan...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Sarayönü’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katılan Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde de ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

Öğrenciler çam fidanlarını okul bahçesinde toprakla buluşturarak ilçenin yeşil dokusuna katkıda bulundu.

Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili konuşan Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Bayaztaş, yaptığı açıklamada, “Sarayönü bize sadece miras değil aynı zamanda emanettir. Çocuklarımızın emanetidir. Gelecek nesillere daha güzel bir Sarayönü bırakmamız gerekiyor. Bugün ülkemiz ve hepimiz için birer ağaç diktik. Çok mutluyuz. Çünkü yıllar sonra oksijen bizim sayemizde daha fazla olacak. En azından biraz katkımız oldu. Bunun için çok mutluyuz.” dedi.

Her vatandaşın ağaçları koruması ve fidan dikmesi gerektiğine işaret eden Beyaztaş, “Önce insanı seveceğiz. Canlıları, bitkileri ve ormanı seveceğiz. Topraktaki fidanı korumak, yoksa da fidan dikmek gerekir. Seviyorum demek yeterli değil. Ormanlık alanlar bakımından yetersiz bir bölgede yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki tüm vatandaşlarımız ormanları seviyor. Ama her yıl bir fidan dikmiyor. Sarayönü’nde yaşayan 27 bin vatandaşımız birer fidan dikse yeşil alan zenginliğimiz artar. Sevgimizi toprakla buluşturalım.” diye konuştu.