Okullarda ilk gün heyecanı

Okullarda ilk gün heyecanı
Sarayönü’nde 5 bin 79 öğrenci ve 375 öğretmen  Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklanan takvimle birlikte yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından haftada 5 gün yüz yüze eğitim 6 Eylül Pazartesi günü (dün)...

Sarayönü’nde 5 bin 79 öğrenci ve 375 öğretmen  Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklanan takvimle birlikte yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından haftada 5 gün yüz yüze eğitim 6 Eylül Pazartesi günü (dün) başladı.

2021-2022 Ders zili 6 Eylül’de çaldı. Türkiye genelinde Kovid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda haftada 5 gün yüz yüze eğitime Pazartesi günü (dün) itibari ile başlandı.

Türkiye'nin birçok noktasında öğrenciler veliler ile birlikte sabah saatlerinde okulun yolunu tuttu.

Sarayönü’nde de 37 okulda 5 bin 79 öğrenci ve 375 öğretmen yüz yüze eğitim için ders başı yaptı. Ülke genelinde ise tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

Okullarda corona virüs önlemleri üst düzeyde alınırken, öğrenciler ve veliler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda Covid-19 tedbirleri alınarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılıyor.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "6 Eylül'de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başladık. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek.

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

MEB yeni öğretim yılı takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi hatırlattı. Yeni eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos'ta başladı.

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı. Bu çerçevede, 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verildi.

İlk yarı yıl tatili 15-19 Kasım

Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, ders zili 6 Eylül’de çaldı. Birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım arasında olacak. Yarı yıl tatili 24 Ocak-4 Şubat’ı kapsayacak. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan’da olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.