Okullarda ikinci dönem

Okullarda ikinci dönem
Türkiye Genelinde okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören milyonlarca öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Sarayönü genelinde ise 4 bin 635 öğrenci ile 410 öğretmen tekrardan...

Türkiye Genelinde okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören milyonlarca öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Sarayönü genelinde ise 4 bin 635 öğrenci ile 410 öğretmen tekrardan ders başı yaptı. Dört aylık sürecek ikinci eğitim döneminin ardından öğrenciler 8 Haziran'da yaz tatiline girecek.

Sarayönü'nde 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi Pazartesi günü (dün) başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 4 bin 635 öğrencisi okulun yolunu tuttu. Tatilde bolca oyun oynadıklarının söyleyen öğrenciler, çalan ders zili ile okul arkadaşlarıyla özlem giderdi. İkinci yarıyılda son ders zili 8 Haziran 2018’de çalacak ve 3 aylık yaz tatiline girilecek.

'Gayretli olmalıyız'

İkinci yarıyılın başlamasına ilişkin olarak konuşan Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “İkinci dönemimizi bugün (dün) sabah çalan ilk ders ziliyle açtık. Bugün sınıflarda öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi “muasır medeniyet seviyesinin üstüne” çıkarabilmek için bayrağı bizlerden teslim alacaklardır. Unutmamalıyız ki, eğitim, iyi yetişmiş eğitimciler eliyle yürür. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer ‘toplum önderi’ olması her zaman beklenir. Günümüzde başarıyı yakalamanın sürekli kendini yenilemekten ve bilgiyi kontrol etmekten geçtiğini biliyoruz. O halde baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilgi ve teknolojiyi yakalamak için sürekli gayret içinde olmalıyız.

Çocuklarımızı sevgiyle beslemek, çağdaş eğitimin gerekleri doğrultusunda yetiştirmek ve bir sonraki okul hayatı ile iş ve meslek hayatına en iyi şekilde hazırlamak, bizim en büyük gayemizdir. Bu dönemin sonunda bazı öğrencilerimizi zorlu sınavlar bekliyor. O yüzden bu öğrencilerim için ikinci dönem daha zorlu geçecek. İkinci dönemin tüm öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘Son ders zili 8 Haziran’da’

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısının ardından ikinci yarıyıl da dünden itibaren başladı. 8 Haziran 2018’de çalacak son ders zilinin ardından sona erecek olan eğitim öğretim yılı ile öğrenciler 3 aylık yaz tatiline girecek.

Etiketler :