Okullara "özel güvenlik"

Okullara "özel güvenlik"
Sarayönü'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bazı okullara, "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Programı" kapsamında güvenlik görevlisi alındı.İlçe genelindeki toplam 8 okula verilen güvenlik...

Sarayönü'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bazı okullara, "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Programı" kapsamında güvenlik görevlisi alındı.

İlçe genelindeki toplam 8 okula verilen güvenlik görevlileri geçtiğimiz günlerde göreve başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program" protokolü kapsamında başlatılan uygulama öğrenci, veli ve eğitimcileri sevindirdi.

Uygulama ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, çalışmanın daha güvenli şartlarda eğitim ve öğretim için başlatıldığını söyledi.

Güvenlik elemanlarının toplum yararına çalışma programları kapsamında görevlendirildiğini anlatan Şişman, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın güvenli şartlarda eğitimlerine devam etmesi, okullardaki evlatlarımızın iyi imkânlarda eğitim öğretim hayatlarına devam etmesi hepimizin en önemli sorumluluğu olarak görüyoruz. Öğrenciler artık güvenli ortamda eğitim görecek. Kötü niyetli kişiler okul çevresinde ve önlerinde rahat dolaşamayacak.Okullar daha güvenli hale gelecek. Artık çocuğum okula giderken gözüm arkada kalmayacak. Okullar daha güvenli hale gelecek. Okul önlerinde bekleyen gençlere artık tedbirler alınacağı için mutluyuz." dedi.

Etiketler :