Okullara “Koronavirüs” tatili

Okullara “Koronavirüs” tatili
Sarayönü’nde eğitim veren tüm okullar ülke genelinde olduğu gibi en az iki haftalığına tatil edildi. Korona virüsüne karşı tedbirler kapsamında Nisan ayında verilecek olan bir haftalık ara tatil geriye çekildi. Tatilin ikinci...

Sarayönü’nde eğitim veren tüm okullar ülke genelinde olduğu gibi en az iki haftalığına tatil edildi. Korona virüsüne karşı tedbirler kapsamında Nisan ayında verilecek olan bir haftalık ara tatil geriye çekildi. Tatilin ikinci haftasında ise uzaktan eğitim yöntemi kullanılacak. Öğrenciler için haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak. Gerek duyulması durumunda tatil uzatılabilecek. Bu süreç içerisinde ise tüm okullar dezenfekte edilecek.

Sarayönü’nde 16 Mart tarihinden itibaren tüm okullar Korona Virüsü tehdidine karşı tedbir amaçlı olarak tatil edildi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, bütün okulların 16 Mart Pazartesi'den itibaren 30 Mart Pazartesi'ne kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Şişman, 16-30 Mart'taki 2 haftalık tatilde öğrencilerden ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini rica etti. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren sunulacak alternatifler üzerinden, evdeki uzaktan eğitim süreçlerinin başlayacağını anımsatan Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak ve bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak. Bu kapsamda, ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak EBA ile internet üzerinden ve TRT aracılığıyla da televizyon ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği sunulacak. EBA kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi imkanı sağlandığını buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Veliler ve öğrencilerin tüm bu süreçte neler yapacaklarını Eğitim Bilişim Ağı, "eba.gov.tr" ve bakanlığın internet sitelerinden takip edebileceklerini vurgulayan Şişman, şunları kaydetti: "İlkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içeriklerimiz hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz normal eğitim temposunda teknik imkan ve tercihleri doğrultusunda isterlerse gerek televizyonlardan gerekse de internet bağlantılı mobil cihaz veya bilgisayarlarından derslerine devam edebilirler. TRT kanallarındaki ders anlatım programlarıyla ilgili tüm detaylar "eba.gov.tr" internet adreslerinden ayrıca duyurulacaktır. İnternet ortamında ise EBA Platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmenleri ve sınıf grupları ile iletişim kurmaya devam edebilecekler."