Okullar bizim projesi revize edildi

Okullar bizim projesi revize edildi
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği ile yürütülen “Okullar Bizim” projesi revize edildi. Geçtiğimiz yıl istenen verimin alınamadığı STK'lar projeden çıkarılırken, yeni eşleştirmeler yapıldı....

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği ile yürütülen “Okullar Bizim” projesi revize edildi. Geçtiğimiz yıl istenen verimin alınamadığı STK'lar projeden çıkarılırken, yeni eşleştirmeler yapıldı. İlçede bulunan ilkokullar ve orta okullar, ilçenin sivil toplum kuruluşlarına bağlandı. Bu proje ile okullar ve sivil toplum kuruluşları arasında eğitsel kültürel ve sosyal faaliyetlerde işbirliği sağlanacak.

Okulları ve eğitimi desteklemeyi hedeflediklerini anlatan Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, “İlçe genelinde okullarımız tarafından gerçekleştirilen sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetlerin, etkinliklerin sivil toplum kuruluşlarımız tarafından desteklenmesi, koordineli bir şekilde işletmelerimizin okul paydaşlarına katkısının en üst seviyeye çıkarmak öğrencilerimize de ilgili meslek kavramlarını anlatmak ve tanıtmak istiyoruz. Okullarımızla sivil toplum kuruluşlarımız arasında eğitsel, kültürel ve sosyal faaliyetler işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. sivil toplum kuruluşlarımız alanında uzman kişilerde okullarımızda öğrencilere yönelik mesleki deneyim ve rehberlik faaliyetlerinde bulunacaklar. Okullarımızda yapılacak etkinlikler, faaliyetler işletmeler tarafından maddi olarak desteklenecek. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul işletme işbirliği üst seviyede tutulacak.” dedi.

Bahadır, sivil toplum kuruluşlarının eğitimsel donanımlar, çeşitli ihtiyaçlar ve işbirliği noktasında eşleştikleri okulları destekleyeceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Tespit edilen ihtiyaçların giderilmesine yönelik yol haritası belirleyerek okul ile paylaşacaklar. Yapılacak etkinlik ve faaliyetlerle ilgili okul temsilcileriyle görüşüp ihtiyaçları temin edecekler. Deneyimlerin paylaşılması kapsamında okulda ya da işyerinde eğitimler verilecek. Okul ile birlikte yapılacak etkinlerle ilgili takvim oluşturacaklar. Meslek alanındaki öğrenci ve öğretmenlere alan tanıtımı ve saha inceleme faaliyetleri için olanak sağlayacaklar. Meslek alanıyla ilgili konferans, fuar ve benzeri organizasyonlara öğretmen ve öğrencilerin katılımı için iş birliği yapacaklar."