Okul öncesi eğitime büyük destek

Okul öncesi eğitime büyük destek
Sarayönü Kaymakamlığı, Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmak için yeni bir proje başlatıyor.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından şatları...

Sarayönü Kaymakamlığı, Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmak için yeni bir proje başlatıyor.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından şatları tutup çocuğunu okul öncesi eğitime gönderemeyen tüm aileler için hayata geçirilecek proje kapsamında, okul öncesi eğitime kazandırılacak tüm çocukların masrafı Sarayönü Kaymakamlığı tarafından karşılanacak.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, okul öncesi eğitimin, çocukların gelişimi, hayata ve okula daha hızlı adaptasyonu için çok önemli bir safha olduğunu söyledi. Planlama ve tespit çalışmalarının devam ettiğini anlatan Kaymakam Bahadır, "2017-2018 eğitim öğretim döneminde okul öncesi eğitime gitmeyen öğrenci kalmaması için büyük gayret sarf edeceğiz. İlkokula başlayıp da anasınıfına gitmemiş çocuk kalmasın istiyoruz. Ben bu projeyi daha önce çalıştığım yerlerde de uyguladım ve çok olumlu sonuçlar elde ettik. Çocuklar okul öncesi eğitim sayesinde çok önemli bir alt yapı sağlamış oluyor. Anaokuluna giden ve gitmeyen çocuk arasında büyük fark oluyor. Özellikle birinci sınıfa başlarken, çocuk anaokuluna gitmediyse ciddi bir uyum problemi oluyor. Bu çocuklarımız uyum problemini giderene kadar, anasınıfına gitmiş olan çocuklar daha ileri gitmiş oluyor" dedi.

Çağ nüfusu tespitleri ve veli görüşmelerinin yapıldığını anlatan Kaymakam Bahadır, şunları söyledi: "2017-2018 eğitim öğretim döneminde okul öncesi çağında olan tüm öğrencilerimizi tespit ettikten sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla kriterleri tutan her ailenin çocuğu için kıyafet, okul giderleri, eğitim materyalleri ve ulaşım gibi masrafları biz karşılayacağız. Tabi veli yine de istemiyorsa zorlama yok. Bunu her mahallemizde uygulayıp, her mahallemizde bir okul öncesi eğitim sınıfı oluşturmayı hedefliyoruz. Zaten 10 öğrenci olduğunda bir sınıf açılabiliyor. Güzel sonuçlar elde edeceğimizi tahmin ediyorum."