Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sarayönü Belediyesi’nin organize ettiği programla ilçenin tüm öğretmenleri bir araya geldi. Yemekli kutlama programına ilçede görev...

Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sarayönü Belediyesi’nin organize ettiği programla ilçenin tüm öğretmenleri bir araya geldi. Yemekli kutlama programına ilçede görev yapan öğretmenlerin yanı sıra emekli öğretmenler de katıldı. Programda konuşan Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Öğretmeni Ahmet Sağdıç, “Bizlerin omzunda sağlıklı düşünen ve bizleri yarınlara taşıyacak olan nesiller yetiştirme görev ve sorumluluğu vardır.” dedi. Pazar günü ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Sarayönü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Cuma günü Sarayönü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı programla ilçenin öğretmenleri bir araya geldi.

Kutlama programı kapsamında ise Sarayönü Yeni Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu. Programa Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, görevde ve emekli olan öğretmenler katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Öğretmeni Ahmet Sağdıç, “öğretmenler bir toplumun öğreticisidir ve kurucusudur. Şöyle bir tarihe dönüp bakacak olursak Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi eğer Şeyh Edebali olmasaydı Osman Gazi olamayacaktı. Yine Mevla için Şemsi Tebrizi be ise Taptuk Emre de Yunus Emre için aynısıdır. Fatih Sultan Mehmet, Molla Gürani ve Akşemsettin olmasaydı Fatih olamayacaktı.” dedi.

“Ağır bir sorumluluğumuz var”

Öğretmenin ve öğrenmenin önemine değinen Sağdıç, “peygamber efendimizin Bedir Muharebesi’nden sonra esir alınan müşriklerin 10 çocuğa okuma yazma öğretmesi karşılığında serbest bırakılması emrini vermesi dinimizin eğitime ve eğitimciye verdiği değerin en güzel örneklerindendir. Yine Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’te öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” diyerek öğretmenlik mesleğine verdiği önemi vurgulamıştır.” şeklinde konuştu.

Sağdıç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli meslektaşlarım, bizlerin omzunda sağlıklı düşünen ve bizleri yarınlara taşıyacak olan nesiller yetiştirme görev ve sorumluluğu vardır. Dünyanın her çağında en değerli yatırım insana ve eğitime yapılan yatırım olmuştur. Devletlerin gelişmesi iyi eğitimden geçmiş nesillerin yetiştirilmesi ile mümkündür.”

Öğretmenler yemin etti

Programın devamında ilçenin en genç ve en kıdemli öğrencisi konuştu. Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ise öğretmenlere hitaben konuşmasında, “Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Toplumların inşasında, nesillerin ihyasında en önemli görev öğretmenlere düşmektedir. Bu yüzden çok hassas bir mesleği icra ediyorsunuz. Benim eğitimcilerimizden istirhamım milli manevi duyguları gelişmiş, insan haklarına saygılı ahlaklı nesiller yetiştirmeleridir.” diye konuştu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından ilçede bulunan aday öğretmenler yemin etti. Müzik icrasıyla birlikte öğretmenlere yemek ikram edilmesiyle program sona erdi.