ÖĞRETMEN OLMAK

SEVGİ DOLU KÜÇÜCÜK YÜREKLERİN DÜNYASINDA OLMAK Harika bir duygu. ÖĞRETMEN İyi ki öğretmen olmuşum. İnsan yaşamını kendisi inşa eder. Vicdanen iyi olduğumuzu kanıtlayacak doneler toplarız.

Kötüler için de her zaman bahanelerimiz vardır. İyiler şüphesiz eserimizdir. Adil değilken, ADALET arayışımız hoş değil. Bilinçli, kendimize yeterli, güvenli iyi insan olmak, TEMEL AİLE KÜLTÜRÜNE DAYALI.

30 yaşına kadar, ilâhi adalet korur. Sonrasını kişi isterse, % 30 genetik, % 70 değişebilir. (AMA: Kendisi isterse)

Robot değiliz. Kimlik, kişilik bütünlüğümüzü korumalı.

ÖĞRETMEN OLMAK ön yargılarımızı vestiyere asmalı. Bilgileri kendimize saklayınca kendimi borçlu ve sorumlu hissediyorum. 1972-1996 Yılları arası Eğitim ve Öğretim Yıllarım. Şimdi, torunlarımın, öğrenmenin tadına varan, öğrendikçe sevinç duymalarını isterim.

Bu sorumluluğumu en güzel şekilde yerine getirmeliyim.

1-Araştırıcı olmalarını,

2-Soru sormalarını,

3-Üretmelerini isterim.

AKTİF DÜŞÜNMELERİ başarılarını zirvede tutar. ALLAH'IMIN izniyle inşallah başarmaya çalışalım hep birlikte. Güler bir yüz, tatlı bir dille tamamlandığı zaman insana büyük kapılar açılıyor, gönüller alınıyor. Gönül kırmanın boşluğunu sezecek kadar, olgun bir yaşam anlayışına varmaya çalışıyorum.

SABRIN içinde üretkenlik var. İki kurbağa, süt kazanına düşmüş. Sıçramışlar çıkamamışlar. Birisi çırpınmaktan vazgeçmiş ve ölmüş. Diğeri bana düşen çalışmaktır demiş, çırpınmaya devam etmiş. Sütün üzerinde kaymak oluşunca kurtulmuş.

BAZEN çaldığımız kapı açılmaz. Kapı iyi ki açılmamış deriz. Yoksa hoşgörü ve vefa duygusunu hatırlamayıp, sabır ve ümitle bekleyemezdik. Güven duygumuz, inanmamız yaşamımızın dümeni olmalı.

ASİLLİĞİMİZ Genlerimizden gelen bir duygu. Yaşamın şartları bunu asla bozamaz. İki temel kalp yargımız mutlu eder.

1-Küçük şeylerden mutlu olmak,

2-Sahip olduklarımızın değerini bilmek. Anlık çıkar yerine, manevî ticaret rahatlatır. Hem din, hem de insanlık kardeşimiz var. Söylemlerimizle, uygulamalarımız paralel gitmeli.

DİDİŞMEK cehalet, LİDERLİK Dostluğa dayalı, ruhu canlandıran bir iklim oluşturur. SEZGİSEL BECERİ TEKNİĞİNİ İyi kullanmalı. Her şey çabuk tüketiliyor. AMA Gülüş karanlığa ışıktır. Tedbirli olmak, sürprizlerden korur. OLAYLARI, anıları algılama morale göre değişiyor. Kargaşada güven verici liderlik emek ister. İYİMSER ruh halimizle, işbirliği yaparak adil davranmalı.

ÇOCUĞUN Masum gülümsemesi dünyalara bedel. Dr.'un şifalı elleri, yoksulun katığındaki umut, merhabanın içtenliği, tüm güzellikleri yüreğimizde duyup, sıcaklığı vermektir ÖĞRETMENLİK...

ÇOCUKLAR Ten temasını, sevgiyi görerek öğreniyor. YAŞAMA TUTUNURKEN Anne ve babanın uyum ve anlayışlı olması gerekiyor. ÇOCUKLAR Ailedeki ilk yaşam okulunda sunulanı, olduğu gibi alıyor ve algılıyor.

OMUZLAR Sorumluluğun yükünü çok güçlü taşımalı. Ayrı bakış açılarının uzlaşmaları, dost ortamında çözülüyor. Neyi çok düşünürsek onu çoğaltıyoruz. Güzel düşünelim, güzel olsun.

YOLA DEVAM... ÇOCUKLAR her zaman bize yol gösterir, uyarır, uyandırır. YETER Kİ yaklaşmasını bilelim...

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17