Öğrencilere ücretsiz tatil kitabı

Öğrencilere ücretsiz tatil kitabı
Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 2. Sınıflardan başlayarak 10. Sınıflara kadar eğitim gören tüm öğrencilere yaz tatilinde okuması için kitap verilecek....

Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 2. Sınıflardan başlayarak 10. Sınıflara kadar eğitim gören tüm öğrencilere yaz tatilinde okuması için kitap verilecek. Yaz tatilinin ardından öğrencilerin kitapları okuyup okumadığını kontrol etmek için ödüllü bir faaliyet gerçekleştirilecek.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, öğrencilere birisi İngilizce olmak üzere üç kitap hediye edileceğini söyledi.

Okumanın ve okuma alışkanlığı kazanmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Bahadır, "Her öğrencimizin kendi sınıf seviyesine göre iki roman ve bir İngilizce hikaye kitabı hediye edeceğiz. Öğrencilerimiz yaz tatilinde bunları okuyacak ve kitaplar kendilerinde kalacak. Amacımız yaz tatilinde kitap okutabilmek. Kitap okuyan bir çocuğun kelime hazinesi gelişir. Düşünme yeteneği ve buna bağlı olarak üretken zeka gelişir. Genel kültürü artar, etkin ve etkili bir insan olmanın yolları açılır. Dinleme ve konuşma kabiliyeti gelişir. Meslek hayatındaki başarı düzeyi yükselir. Sosyal ilişkilerinin kalitesi artar. Okuyup yeni bir şey öğrendikçe merak etmeye ve daha çok okuyup yeni şeyler öğrenmeye başlar.Ülkesine değer üretir." dedi.

Velilerin ve öğrencilerin de bu konuda çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Bahadır, şöyle konuştu: "Bu iş sadece bizim çabamızla olmaz. Velilerimizin de ilgi gösterip takip etmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz ne kadar çok okursa o kadar gelişiyor. Dönem başında kitapların okunup okunmadığını anlamak için ödüllü bir etkinlik yapacağız. Burada amacımız sınav yapmak değil, öğrencilerimize okumayı sevdirmek."