Öğrencilere Speaking Cafe açılacak

Öğrencilere Speaking Cafe açılacak
Sarayönü'nde öğrencilerin İngilizce'yi rahat ve etkili şekilde konuşma dili olarak öğrenebilmeleri amacıyla "Speaking Cafe" projesi hayata geçirilecek. Sadece İngilizce konuşulmasına izin verilecek olan Speaking Cafe projesine...

Sarayönü'nde öğrencilerin İngilizce'yi rahat ve etkili şekilde konuşma dili olarak öğrenebilmeleri amacıyla "Speaking Cafe" projesi hayata geçirilecek. Sadece İngilizce konuşulmasına izin verilecek olan Speaking Cafe projesine seçilecek öğrenciler için özel ortam oluşturulacak.

Sarayönü Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol ile öğrencilere yönelik sadece İngilizce konuşulan bir ortam hazırlanacak. Proje ile öğrencilerin İngilizceyi konuşabilecek düzeye ulaştırılması hedefleniyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yeni düğün salonunun hizmete girmesinin ardından eski düğün salonunun İngiltere'deki bir kafe gibi dizayn edileceğini söyledi. Gerekli tadilatların tamamlanmasının ardından projenin hayata geçirileceğini kaydeden Solak, "Speaking Cafe'de Türkçe konuşmak tamamen yasak olacak. Gözetmen İngilizce öğretmenleri tarafından kontrol sağlanacak. Okullarda verilen gramer eğitimi ile konuşmak pek mümkün oluyor. Bunu bizlerde tatbik etmiş bulunuyoruz. Konuşma problemini giderebilmek için bu projeyi geliştirdik." dedi.

Proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Nafiz Solak, "İstediğimiz sonuçları elde etmemiz durumunda projeyi yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Ara sınıflardan lise sona kadar pratik İngilizce dersleri vermeyi planlıyoruz. İstekli ve hevesli çocuklarımızı, anasınıfından başlayıp lise mezuniyetine kadar İngilizce konuşabilir bir seviyeye ulaştırmayı arzu ediyoruz. Bu hem evlatlarımızın bilgi ve kültürlerini arttıracak, hem de birçok iş alanı için imkan oluşturacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz ve ilgili kurumlardan da destek alabilmek için ayrıca proje yapıyoruz. Desteklerinden dolayı Kaymakamımız Tarık Bahadır'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Şişman'a ve ekibine teşekkür ederim. Öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun." şeklinde konuştu.