Öğrencilere sağlık taraması

Öğrencilere sağlık taraması
Sarayönü’nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören tüm öğrenciler sağlık taramasından geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı Okul Sağlığı İş Birliği Protokolü'ne istinaden,...

Sarayönü’nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören tüm öğrenciler sağlık taramasından geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı Okul Sağlığı İş Birliği Protokolü'ne istinaden, ilçedeki tüm öğrenciler aile sağlığı merkezlerinde genel sağlık taramasından geçiriliyor.

Sarayönü Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Mustafa Güyen, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul sağlığının koruması ve geliştirilmesi sağlıklı nesiller için genel sağlık taraması yapıldığını söyledi.

Güyen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okullarımızdaki tüm öğrencilerimize muayene, izlem taramalarının yapılabilmesi için aile hekimliğimize davet ederek genel muayene ve tahlillerini yapıp gönderiyoruz. 6-21 yaş arası öğrenci gruplarında fiziki muayene ile kronik hastalık, kan tahlili, büyüme gelişme bozukluğu, şeker, tansiyon tespiti yapıyoruz. Aynı zamanda görme muayenesi ve özel şikayetlerini de dinliyoruz." dedi.

Etiketler :