Öğrencilere kodlama dersi

Öğrencilere kodlama dersi
Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu’nda, öğrencilerde robotik kodlama altyapısı oluşturuluyor.İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan, dönem başında okulda robotik kodlama eğitimleri için ön çalışmalar...

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu’nda, öğrencilerde robotik kodlama altyapısı oluşturuluyor.

İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan, dönem başında okulda robotik kodlama eğitimleri için ön çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Serbest etkinlik derslerinde öğrencilere robotik kodlamanın ne olduğu ve nasıl yapılacağını anlattıklarını kaydeden Bircan, yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimiz robotik kodlamanın başı olan kodlama derslerine başladılar. İkinci dönem açılacak olan robotik kodlama sınıfı sayesinde öğrencilerimiz robotik kodlama alanında ilerleyecekler. Sınıfa alacağımız robotlar sayesinde eğlenceli dersler geçirecekler." dedi.

Tüm dünyada kodlama yaşının daha küçük yaşlara indirgendiğinin altını çizen İbrahim Bircan, "Çocuklara kodlama eğitimi vererek onları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Çünkü kodlamayı  bilmeyen çocuk gelecekte okuma yazma bilmiyormuş gibi olacak. Bilgisayarlar, tabletler, telefonlar hayatımızın her anında bizlerle birlikteler. Aslında bizi kendine bağlayan bu cihazlar değil bu cihazlar için kodlanmış olan programlardır. Kodlama sadece gündelik yaşantımızda değil, kamu hizmetleri, savunma sanayi, eğitim, sağlık, enerji gibi önem arz eden her alan karşımıza çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Okuma yazma gibi

Kodlamanın yeni bir okur yazarlık türü olduğuna işaret eden Bircan, şunları söyledi: “Yazı yazmak düşüncenizi organize etmeye ve fikirlerinizi ifade etmeye yardımcı olurken, kodlamada da aynı şey geçerlidir. Erken çocuklukta kodlama eğitimi ile çocukların aritmetik ve okuryazarlık gelişimleri desteklenir. Dijital çağda doğan çocukların yeni teknolojilere ve hayat tarzına uyum sağlamaları bir önceki nesle göre daha kolaydır."