Öğrencilere kişisel bakım seti

Öğrencilere kişisel bakım seti
Sarayönü Kaymakamlığı, öğrencilere yönelik olarak hazırladığı “temizim, sağlıklıyım, mutluyum projesi” kapsamında 3 bin 500 öğrenciye temizlik paketi hediye etti. Diş macunu, diş fırçası, tırnak makası,...

Sarayönü Kaymakamlığı, öğrencilere yönelik olarak hazırladığı “temizim, sağlıklıyım, mutluyum projesi” kapsamında 3 bin 500 öğrenciye temizlik paketi hediye etti. Diş macunu, diş fırçası, tırnak makası, tarak, el sabunu, mendil ve tokadan oluşan paketler, geçtiğimiz günlerde ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıtıldı.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, “Temizlik bütün bireyler için sağlıklı olmanın başlıca kurallarından biri olmakla beraber çocukların sağlıklı büyümesindeki rolü çok önemlidir. Temizlik çocukluktan itibaren verilen ve hayat boyu devam eden bir alışkanlıktır. Temizlik alışkanlığı ilk önce ailede daha sonra okulda kazanılır. Eğer okulda öğretmenler temizliğin gerekliliğini çocuğa kavratırlarsa bu alışkanlık gelişir. Öğrenciler düzenli temiz ve çevre bilinci oluşmuş birer birey olarak yaşamlarına devam ederler. Çocuğa verilmesi gereken öncelikli temizlik alışkanlığı kişisel bakımla ilgili olmalı. Yani el, yüz, vücut ve giysi temizliği. Sabah uyanır uyanmaz elini yüzünü yıkama alışkanlığı. Yemeklerden önce ve sonra ellerini yıkaması. Tuvalet temizliği. Tuvaletten sonra ellerini bol su ve sabunla yıkaması. Belli aralıklarla banyo yapması. Kirlenen giysilerini değiştirmesi çocuktan beklenen bir davranıştır. Ağız ve diş temizliği de oldukça önemlidir. Ağız ve diş temizliği ağız yoluyla girebilecek mikropları engeller. Temizlik alışkanlığı bireyin hem beden sağlığı Hem de sosyal hayata uyumu için gereklidir.” dedi.

Projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapıldığını kaydeden Kaymakam Bahadır, Sarayönü Belediyesi, Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile projenin yürütüldüğünü söyledi.

Etiketler :