Öğrencilere insan hakları semineri

Öğrencilere insan hakları semineri
Sarayönü’nde öğrencilere yönelik olarak Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak’ın konuşmacı olarak katıldığı "İslam da ve Günümüz de İnsan Hakları" konulu panel düzenlendi.Belediye Düğün Salonunda Panel’e İlçe Kaymakamı...

Sarayönü’nde öğrencilere yönelik olarak Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak’ın konuşmacı olarak katıldığı "İslam da ve Günümüz de İnsan Hakları" konulu panel düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda Panel’e İlçe Kaymakamı Abdülkadir Okay, Kadınhanı Kaymakamı Osman Güven, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu konferansta söz alan Emekli Yargıtay Hâkimi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Engin Şafak, şöyle konuştu:

Doğuştan gelen ve fıtratımızdan kaynaklanan hukuk ve insan hakları 1400 sene önce kerim kitabımızda Rabbimizin buyrukları, Efendimiz (sav) in veda hutbesinde en güzel şekilde bildirilmiş, tanımlanmış, yaşanmış ve uygulanmıştır. Günümüzde ise Avrupa İnsan hakları sözleşmesinde yer alan haklar sadece metinlerde ve kitap sayfaları arasında rafa kaldırılmış olup, mazlum ve masum insanların hakları korunmamıştır. Afrika’da, Doğu Türkistan’da, Arakanda, Filistin’de, Yemende, Suriye’de akıtılan kanların ve gözyaşlarının günümüze yansıyan tablosu, ikiyüzlü batıdaki çifte standardın en açık göstergesidir. İnsan haklarının kuvveden fiile dönüşmesi insani, vicdanı, ruhi ve mana ekseni ile paralellik arz eden bir hususiyet olup bu duyguları taşımayan ya da paylaşmayanların, insan haklarının korunmasına ve hayata geçirilmesine katkıda bulunmaları beklenilemez, düşünülemez. Bugün bize düşen ecdadımızın insanlık onur ve erdemine gösterdiği hassasiyet ve paylaşımı yeniden tüm insanlığa öğretmek ve kazandırmak olacaktır” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin sonunda, Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak’a, İlçe Kaymakamı Abdülkadir Okay ve Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından hediye takdim edildi.