Öğrencilere flor uygulandı

Öğrencilere flor uygulandı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, ilçe genelindeki tüm okullarda 1'nci sınıf ve 2'nci sınıf öğrencilerine Sağlık Bakanlığı nca yürütülen programda kapsamında flor vernik uygulaması yapıldı.Uygulama, Sarayönü...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, ilçe genelindeki tüm okullarda 1'nci sınıf ve 2'nci sınıf öğrencilerine Sağlık Bakanlığı nca yürütülen programda kapsamında flor vernik uygulaması yapıldı.

Uygulama, Sarayönü Toplum Sağlığı Hemşiresi Dilek Aydın tarafından gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Dilek Aydın; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ağız ve diş sağlığının korunması, geliştirilmesi ve bilgilendirilmeleri sürecinde her yıl eğitim-öğretim dönemi içerisinde gerçekleştirilen koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin en önemli faktörlerinden biri olan “Flor Vernik” uygulaması bu yıl ilçemizde bulunan 1'nci sınıf ve 2'nci sınıf öğrencilerine uygulandı." dedi.

Aydın, şöyle devam etti: "Diş çürükleri Toplumumuzda yaygın olarak görülen, sistemik hastalıklara da sebep olabilen ve uygulanacak koruyucu önlemlerle oluşması engellenebilecek hastalıklar arasındadır. Diş çürükleri genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Bu nedenle erken dönemde tedbirlerin alınması gerekmektedir. Diş çürüklerinden korunmada diş fırçalama, düzenli ve sağlıklı beslenme, diş hekimi kontrolü ve florür kullanımı çok önemlidir. Florürün çürük oluşumunu önleyici etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocuklarda çürük riskinin yüksek olduğu dönemlerde ve okullarda uygulanacak en uygun koruyuculardan bir tanesidir. Bu nedenlerden dolayı Amerika, Kanada, Avustralya ve bazı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanmaktadır.  Bakanlığımızca yürütülen bu programda florürlü vernik kullanılmaktadır. Florürlü vernikler, diş yüzeyine sürüldüğünde tükürük ile temas ederek kısa sürede sertleşirler. Bu yüzden 6 yaş altındaki çocuklarda dahi güvenle kullanılabilmektedir" dedi.