Öğrenciler tiyatroyla tanıştı

Öğrenciler tiyatroyla tanıştı
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'ndan bir grup öğrenci, Konya'da sahnelenen bir çocuk tiyatrosuna giderek tiyatro ile tanıştı.Sarayönü Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Konya'ya giden anasınıfı ve birinci sınıftan...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'ndan bir grup öğrenci, Konya'da sahnelenen bir çocuk tiyatrosuna giderek tiyatro ile tanıştı.

Sarayönü Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Konya'ya giden anasınıfı ve birinci sınıftan 50 öğrenci, "Arı maya ve çiçek perisi" isimli çocuk tiyatrosunu izledi. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Salonu'nda sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından, öğrenciler, Türkiye'nin en farklı kafesinde yemek yedi. Meram ilçesinde Dawn sendromlu gençlerin çalıştırdığı "Gökcem Konya Down Kafe Bistro ve Restaurant" işletmesinde öğle yemeklerini yiyen öğrenciler, daha sonra ilçeye dönüş yaptı.

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuk tiyatroları, çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip. Birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açan, onların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlayan tiyatrolar, bu yönüyle etkinlik listelerinin her zaman başında olmalı. Çocuk tiyatrosu, çevresiyle iletişim kurmakta zorlanan çocuklar başta olmak üzere genel olarak tüm çocuklara özgüven duygusu kazandırır. Bir tiyatro oyununda çocuklar birlikte gülüp eğlenirler, birlikte öğrenirler. Çocukların sahnede oyun seyretme deneyimleri arttıkça bu durum onların sosyal davranışlarına da yansır. Başkalarıyla daha iyi geçinme, çevreyle daha güçlü bir bağ kurma, kendine güven, uyum sağlama ve cesaret gibi konularda kendilerini geliştirirler. Oyun esnasında kendini oyunun akışına bırakan ve bir anlamda oyunun bir parçası olan çocuklar sahnedeki oyuncuları model alır ve onlarla empati kurar. Bunun bir sonucu olarak oyunun çocuklara vermek istediği mesaj gözlem yoluyla öğrenilir ve hayata aktarılır." dedi.

Dawn sendromlu gençlerin çalıştırdığı "Gökcem Konya Down Kafe Bistro ve Restaurant" hakkında bilgi veren Arslan, "öğrencilerimizin engellilere yönelik erken yaşta olumlu tutum geliştirmesini sağlamak için bu işletmeyi tercih etti. Ayrıca çocuklar, engellilerin azim ve kararlılığını da görmüş oldu." dedi.