Öğrenciler meslekleri tanıyor

Öğrenciler meslekleri tanıyor
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi, öğrencilerin meslekleri yakından tanıyabilmesi için okul bünyesinde mesleki tanıtım günlerini başlattı.Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi, öğrencilerin meslekleri yakından tanıyabilmesi için okul bünyesinde mesleki tanıtım günlerini başlattı.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen mesleki tanıtım çalışmaları 2019-2020 eğitim öğretim yılında da devam ettiriliyor. Konya il merkezinde çalışmakta olan uzman Diş Hekimi Temel Tokgöz bu seneki çalışmaların ilk konuğu oldu.

Diş Hekimi Temel Tokgöz yaptığı açıklamada, “ Bu tarz çalışmalar öğrenciler için muazzam değerli. Ben hem mesleğimi tanıtmak hem de çocukların geleceğini yapılandırmaya çalışan öğretmen arkadaşlarıma yardımcı olmak için buraya geldim. Bana bu şansı veren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca diş hekimliğinin mesleki bilgilerinden çok bu yaştaki genç bireylerdeki ağız sağlığı bilinci üzerine de bilgilendirme yapmaya geldim. Sadece mesleğim değil ağız sağlığı bilinci de önemli. Fakat görmekteyim ki çocuklarda pek bu bilinç yok. İnşallah yaptığımız seminer sonrası bir nebze de olsa bir fikir oluşmuştur. Ben çocuklara hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar önemli olanın o mesleğe sevdalı olmaları gerektiğini tekrar hatırlattım. Umarım gençlere faydalı olmuşuzdur.” dedi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi mesleki tanıtım günleri Savcı, İnşaat Mühendisi, Eczacı, Mimar gibi pek çok meslek mensuplarını eğitim yılı içerisinde misafir etmeye devam edecek.