Odun pazarının tapu sıkıntısı çözülemiyor

Odun pazarının tapu sıkıntısı çözülemiyor
Sarayönü sanayisi bünyesinde faaliyet gösteren odun pazarı esnafı 30 yıla yakın bir süreden beri yaşanan tapu sorunun artık çözüme kavuşturulmasını istiyor. 33 yıl önce sanayi kooperatifinin askıya alınması nedeniyle tapularını...

Sarayönü sanayisi bünyesinde faaliyet gösteren odun pazarı esnafı 30 yıla yakın bir süreden beri yaşanan tapu sorunun artık çözüme kavuşturulmasını istiyor. 33 yıl önce sanayi kooperatifinin askıya alınması nedeniyle tapularını alamayan esnaflar, konuyu yargıya taşırken dört yıldır davanın karara bağlanamamasından dolayı esnaflar tapularına kavuşamıyor. Esnaflar daha önce taş ambarlar için gerçekleştirilen uygulamanın kendileri için emsal karar oluşturduğunu ifade ediyor.

Sarayönü sanayisi bünyesindeki odun pazarında bulunan işyerlerinin tapu sıkıntısı 33 yıldır çözülemiyor. Tapusu bulunmayan işyerlerinin sahipleri, her seferinde çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ve artık bu mağduriyetlerinin çözülmesini istediklerini söylediler.

Odun pazarı esnafları üç bloktan oluşan 15 adet dükkan için yaşanan tapu sıkıntısının çözülmesini istiyor. Odun pazarı esnafları konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“1986 yılında sanayi kooperatifinin askıya alınmasıyla bu üç bloğun tapuları çıkarılamadı. O zamandan bu zamana kadar satışlar hep şahitler huzurunda noter satışıyla yapıldı. Tapularımız olmadığı için hiçbir yapılaşmaya izin alamıyoruz. Abonelik işlemleri yapamıyoruz. Kapalı alan, ambar, ek bina gibi işler yapabilmek için belediyede yapı ruhsatı istiyor. Tapusu olmayan yere de yapı ruhsatı verilmiyor. Geçmişte bir şekilde abonelik işleri falan yapılabilmiş ama yeni işlemlerde tapusuz hiçbir şey yapılamıyor artık. Bunun çözümü için dört yıl önce hak sahipleri birleşerek kooperatifi yeniden canlandırmak ve tapuları çıkarabilmek için mahkemeye başvurduk. Mahkemenin bilirkişi atayıp gerçek sahiplerinin şu anki hak sahipleri olduğunu tespit edip tapuların çıkarılması için gerekli yetkinin verilmesi gerekiyor. Taş ambarlar için daha önce aynı işlemler yürütülerek tapulaştırma yapıldı. Emsal niteliği taşıyan bir durum bu. Davaya bakan hakimlerin sürekli değişmesinden dolayı dava yıllardır karara bağlanamadı. Bu sorunun bir an önce çözülmesini ve tapularımızın verilmesini istiyoruz.”