Obezite kontrolü yapıldı

Obezite kontrolü yapıldı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen, "Obezite ile Mücadele Programı" kapsamında semt pazarında stant kurularak uygulama yapıldı.Çarşamba günü halk pazarında açılan standa gelen vatandaşların boy ve kiloları...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen, "Obezite ile Mücadele Programı" kapsamında semt pazarında stant kurularak uygulama yapıldı.

Çarşamba günü halk pazarında açılan standa gelen vatandaşların boy ve kiloları ölçülerek, obezite konusunda bilgilendirildi.  "Obeziteyle Mücadele Standı" Sarayönülüler tarafından büyük ilgi gördü. Standa gelen vatandaşların boy ve kiloları ölçülerek, vücut kitle endeksleri belirlendi. Obezite ve fazla kilolu olanlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Yüz yılın salgını

Günümüzde obezite ile mücadelenin çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, "Bu uygulamaları yapmamızdaki temel amaçlardan bir tanesi obezitenin tehlikelerine dikkat çekebilmek, bu konuda farkındalık yaratmak, hastalığa neden olan bu durumun önlenmesi için neler yapılması gerektiğini anlatmak ve bu konuda bir bilinç oluşturmak. Çünkü obezite dünyada yüz yılın salgını olarak kabul ediliyor. Ülkemizde de her geçen yıl daha fazla bir halk sağlığı sorunu haline geliyor.

Yapılan birçok araştırmalar, ülkemizdeki insanların yüzde 27'sinin şişman olduğunu, yüzde 27 civarında da fazla kilolu olduğunu ortaya koyuyor. Bu da toplumumuzun neredeyse yarısı. Obezite başta kalp damar hastalıkları olmak üzere, birçok hastalığın temelini oluşturuyor. Eğer obezite ile gerektiği kadar mücadele edilemezse, bu obezitedeki artışın önüne geçilemezse, obeziteden dolayı oluşan hastalıkların tedavisi imkansız hale gelecek. Ülke ekonomileri, tedavi maliyetlerini karşılayamaz duruma gelecek. Bu nedenle obezite ile mücadele sürekli ve kesintisiz yapılmak durumunda. Toplumsal mücadele yapılması gerekiyor" dedi.