Nüfusta aşırı yoğunluk

Nüfusta aşırı yoğunluk
Kimlik ve ehliyet değişikleriyle ilgili halk arasında çıkan söylentiler nüfus müdürlüğünde aşırı bir yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Yılsonu gelmesinden dolayı telaşa düşen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk...

Kimlik ve ehliyet değişikleriyle ilgili halk arasında çıkan söylentiler nüfus müdürlüğünde aşırı bir yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Yılsonu gelmesinden dolayı telaşa düşen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk rutin işleri olan vatandaşları da mağdur ediyor.

Sarayönü’nde asılsız iddialar nedeniyle Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk yaşanıyor. Yılsonu olması nedeniyle İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde işlem sayısı dörde katlandı. İlçe halkının dışında Konya’dan gelen birçok vatandaş yoğunluğu daha da arttırdı.

Kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde 100 zam yapılacağı, yılbaşından sonra yaptıranlara cezai işlem uygulanacağı, ehliyet için yılbaşından sonra heyet raporu gerekeceği gibi asılsız iddialar nedeniyle İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde yoğunluk yaşandı. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görev yapan memurlar, vatandaşların dedikodulara aldırış etmemesi gerektiğini belirterek, yetkili bir kişinin açıklamasının dışında hiçbirine itibar edilmemesi gerektiğini söylediler.