Nisan ayında kar yağdı

Nisan ayında kar yağdı
Geçtiğimiz Perşembe gecesi yağan kar Sarayönü ve çevresini beyaza bürüdü. Cuma sabahına beyaz örtü ile uyanan Sarayönülüler bu anları hemen sosyal medyada paylaşmaktan geri kalmadı.Nisan ayına girilmesiyle birlikte herkesin...

Geçtiğimiz Perşembe gecesi yağan kar Sarayönü ve çevresini beyaza bürüdü. Cuma sabahına beyaz örtü ile uyanan Sarayönülüler bu anları hemen sosyal medyada paylaşmaktan geri kalmadı.

Nisan ayına girilmesiyle birlikte herkesin bahar gelmesini beklediği bir zamanda Sarayönü ve çevresine kar yağdı. Kar yağışının ardından özellikle parklar, ağaçlık alanlarda güzel görüntüler oluştu.

Geçtiğim Perşembe günü gecesi yağan kar yağışı ilçe merkezinde 5 santimetreye kadar ulaşırken, Nisan ayında kar yağmasına şaşırdıklarını dile getiren ilçe sakinleri; “Memleketimiz her yönüyle güzel. Bir gün önce bahar havası yaşarken ertesi gün kar manzarası ile karşılaşıyoruz. Buranın da bu güzelliği var. Doğa Nisan şakasını yaptı" dediler.

Vatandaşlar tarafından sosyal medyada da çokça kullanılan kar manzarası ılık havanın etkisiyle kısa zamanda eriyerek kayboldu.

Yağan kar nedeniyle zirai don korkusu yaşayan çiftçilere ise ziraat mühendislerinden rahatlatıcı açıklama geldi. Ziraat mühendisleri hava sıcaklığının aşırı düşmediğine dikkat çekerek çiçek açan meyve ağaçlarına bu kar yağışının olumsuz etkisi olmayacağını dile getirdiler.