NEDEN EVET DEMELİYMİŞİZ

16 Nisanda Tek adamlık olsun mu? Olmasın mı? diye oylayacağımız referandumda neden Evet demeliymişiz?

AKP İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Ülke TV de yayımlanan Odak Noktası programında “Adamlar (Almanya) otomobil yapmayı geçmiş, koltuk ısıtmanın yanında soğutmasını yapmış. Uzaktan farları yanık araba görünce kısa farlara geçen araba yapmış. Biz daha bir araba yapamadık. Kılıçdaroğlu! Daha bir araba yapamadık. Utanmıyor muyuz?”

“Niçin Münih te, Bayern de, Köln de yaşayan hans 3000 euro maaş alırken İstanbul da yaşayan Hasan 1500-2000 bulunca göbek atıyor? Cumhurbaşkanı, başbakan aslanlar gibi mücadele ediyor. Yazıklar olsun. Şu CHP ye bak ya”

Bakın demek ki; 15 yıldır iktidarda CHP varmış, halkı yoksullaştırmış, fakirleştirmiş, işsizliği artırmış, üretimi bitirmiş, bir otomobil bile yapamamış, PKK, FETÖ/PYD  tarafından kandırılmış, terör örgütüyle anlaşmalar yapmış ,bunları yapan CHP den kurtulmak için Evet demeliymişiz

Başbakan Binali Yıldırım ““15 yıldır ülkenin getirildiği şu rezil hale bakın 15 yıldır ülkeye giren terörist örgütlerin hattı hesabı yok bu gidişe dur diyoruz”

Görüldüğü gibi AKP Milletvekilleri de, Başbakan da 15 yıldır Türkiye yi AKP nin yönettiğini bilmiyorlar CHP nin yönettiğini zannediyorlar.

PKK ile oslo da, Dolmabahçe de görüşenler, FETÖ/PYD yi devleti teslim edenler ne istedilerse verenler, IŞİD/DEAŞ lı teröristlere “öfkeli çocuklar diyenler”, Peşmerge Suriye ye davul zurnayla geçişine eşlik edenler, kimdi?

Referandumda evet derseniz terör bitecek diyorlar. Elinizi tutan mı var şimdi bitirin

Diyarbakır da AKP “Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir fatiha dır” afişi astırmış peki Şeyh Sait kimdir? ” Şeyh Sait in İngizlerin adamı bir vatan haini olduğu belgeleriyle kanıtlanmıştır. Lozan da halledilmeyen Musul sorununun da başarı kazanmak isteyen İngiltere nin. Tezgahladığı 1925 deki isyanı çıkaran kişi olduğunu kaydediyor tarih.

Vatan hainlerinden medet umuyorlar.

Barzani Türkiye ye geldi . Ankara ve İstanbul a Kürdistan bayrağı açıldı. Görüşme sonrası Barzani Türkiye de Evet çalışması yapmaya başladı. Musul, Kerkük e Kürdistan bayrağı asıldı Türkçe yasaklandı.

Hafta sonu İzmir de bir lokalde otururken genç bir kızımız içeri girdi elinde “evet” broşürleri vardı bir tanede bana uzattı.

-Bende evet demeyi düşünüyorum ama neden evet diyeceğimi bilmiyorum beni aydınlatır mısın dedim.

Terör bitecek, askeri yargı kalkacak, meclis güçlenecek, 18 yaşında herkes millet vekili olacak dedi.

-Peki hangi maddelerde yazıyor terör bitecek, askeri yargı kalkacak, meclis güçlenecek diye dedim. Cevap veremedi.

-Meclis nasıl güçlenecek acaba , Siyasi partiler neden var, İktidar olmak için değil mi?,  peki TBMM de çoğunluğu alan parti hükümeti kurabilecek mi ? Milletvekilleri bakan olabilecek mi? tabi ki Hayır.

-Hükümeti kim kuracak? Cumhurbaşkanı

-Kimler bakan olabilecek? Cumhurbaşkanının atadığı kişiler

-Bakanlar TBMM güven oyu alacak mı?  Hayır

-TBMM ye gelecekler mi? Onlara Milletvekilleri soru sorabilecek mi? Gensoru verebilecekler mi?  HAYIR

-Peki ki nasıl güçlü meclis olacak o zaman. Yasa çıkaracaklar.

-Diyelim Ki TBMM tüm milletvekillerinin onayıyla bir kanun çıkarsa yürürlüğe girebilmesi için ne yapacaklar? Kanun Cumhurbaşkanına gönderilecek onaylarsa yürürlüğe girecek. Ne kadar süre içinde onaylaması gerekir? Süre yok isterse bir saat içinde de onaylar istemese 5 sene beklete bilir mi? Bekletebilir bir engel yok.

Cumhurbaşkanı OHAL ilan edebilir mi? Evet o zaman TBMM çalışmalarını askıya alabilir mi? bir engel yok. Kararnameler çıkarabilir mi? evet.

Peki TBMM nasıl güçlenmiş oluyor? Herhalde sayı 600 çıkararak sayıca güçlenmiş oluyor.

“Ben aslında öğretmenim atanamadım,. para veriyorlar bende dağıtıyorum, aslında bu yazılanlara bende inanmıyorum“ diyerek oradan ayrıldı.

Evet çalışması yapanlar neden Evet denmesi gerektiğini anlatmıyorlar.Hayır diyecek olanları tehdit ediyorlar, terörist ilan ediyorlar.

Yasamanın, yargının, yürütmenin, denetimin, bütçenin, adaletin tek kişide toplanması, Tek adamlık Ülkeyi felakete sürükleye bilir.

Türkiye cumhuriyeti yurttaşları Mutlaka sandığa gidin bu oyunu bozun. Ülkeye Hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi