Nafiz Solak'tan 23 Nisan Mesajı

Nafiz Solak'tan 23 Nisan Mesajı
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’ncü yılını ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.Başkan Solak mesajında;...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’ncü yılını ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Başkan Solak mesajında; “23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin kuruluşunun 100’ncü yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bugünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Milli iradenin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunun simgesidir. Kurtuluş Savaşını yürüten ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, insanımızın onurlu ve bağımsız bir yaşam sürmesinde önemli rol üstlenmiştir. Uzun yıllar devam eden dünya savaşı ve bölgesel savaşlar sonrasında öksüz ve yetim kalan çocukların, bir bahar şenliği havasında sevindirilmesi amacını taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların saf ve temiz duyguları eşliğinde dünyaya barışın ve kardeşliğin hakim olabileceğinin bir göstergesidir. Hepimiz inanıyoruz ki, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız köklü mirasımız, tarihi zenginliğimiz ile geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıyacak, tüm dünyada barışı egemen kılmak için çalışacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, daha yaşanılabilir bir dünya için Türk milletinin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.