Nafiz Solak; "Tek gayemiz hizmet"

Nafiz Solak; "Tek gayemiz hizmet"
AK Parti'nin Konya'da merkez ve ilçe belediye başkan adayları törenle kamuoyuna tanıtıldı. Sarayönü'nün adayı mevcut Belediye Başkanı Nafiz Solak oldu. Resmi açıklama, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen...

AK Parti'nin Konya'da merkez ve ilçe belediye başkan adayları törenle kamuoyuna tanıtıldı. Sarayönü'nün adayı mevcut Belediye Başkanı Nafiz Solak oldu. Resmi açıklama, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından yapıldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, hizmete ilk günkü aşkla, mahalle ayrımı gözetmeden, sevgi ve hoşgörüyle devam edeceklerini söyledi. Başkan Solak, "Geçmiş beş yılımızda ilçemize değer katan bir çok projeyi hayata geçirdik. İlçemizi Konya'nın uydu kenti yapacak çok güzel projelerin de temelini attık. Yeni dönem ilçemiz adına bu projelerin meyvelerini toplayacağımız bir dönem olacak. Bununla birlikte fiziki belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel projelere de ağırlık vereceğiz. Sadece madde olarak düşünmüyoruz. Çünkü en güzel yatırım, insana olan yatırım." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 31 Mart yerel seçimlerinde Konya'da yarışacak ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin Konya ilçe belediye başkan adayları, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda tanıtıldı. Sarayönü'nün adayı mevcut Belediye Başkanı Nafiz Solak oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın ardından adayların tanıtımına geçti. Başkan adaylarını tek tek kürsüye davet eden Grup Başkanvekili Bülent Turan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile birlikte gazetecilere poz verdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, aday tanıtım toplantısının ardından yaptığı açıklamada hizmete ilk günkü aşkla, mahalle ayrımı gözetmeden, sevgi ve hoşgörüyle devam edeceklerini söyledi.

"Tekrar şahsımıza nasip oldu"

Her işte olduğu gibi siyasetin de nasip işi olduğunu anlatan Solak, "Aday adaylığı sürecinde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de adaylık için büyük bir teveccüh olmuştur. Diğer aday adayı kardeşlerimizle birlikte bu süreci ilçemize yakışır bir şekilde yürüttük. Ben tüm aday adayı arkadaşlarıma bu dönem içerisinde göstermiş oldukları nezaket ve seviyeli siyasetten dolayı teşekkür ederim. Her işte olduğu gibi siyasette nasip işidir. Bu bir bayrak yarışıdır. Herkes en iyi hizmeti verme arzusu ile bu yarışa dahil olmuştur. Nasip tekrar şahsımıza olmuştur. Önce rabbime şükrediyor, bize bu süreçte destek veren tüm hemşerilerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Tek gayemiz hizmet"

Sarayönü'nü hak ettiği yere taşıyabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Nafiz Solak, "Bu makamlar bizler için gelip geçici. Bizim gayemiz ilçemizi olabildiğince ileriye taşıyabilmek. Birlik beraberlik içerisinde hareket ederek ilçemizi en güzel noktalara taşımamız gerekiyor. Önemli olan uyumlu çalışabilmek. Gayemiz vatanımıza, memleketimize hizmet edebilmek. Bize gösterilen güveni boşa çıkarmamak için canla başla, gece gündüz demeden ilçemizi hak ettiği noktalara taşıyabilmek için çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Onlarca proje hayata geçirdik"

Kısaca geride kalan dönemi değerlendiren Solak, şunları söyledi: "Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde öncelikleri belirleyerek işe başladık. Kanalizasyon, alt yapı, yollar, içme suyu, belediye binası, düğün salonu, doğalgaz, Beşgöz, meydan, organize sanayi, meslek yüksek okulu gibi onlarca projeyi hayata geçirdik. Borçsuz  yüzde 44'lük bir büyüme oranı gerçekleştirdik. Sarayönü'nü her zaman söylediğimiz gibi Konya'nın uydu kenti yapma yolunda projeler geliştirmeye devam edeceğiz."

"Gelişme insana yatırımla sağlanır"

Solak, yeni dönemde fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel projelere ağırlık vereceklerini kaydederek, "Birçok fiziki yatırımı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz ama bunlardan daha önemlisi insana yapılan yatırım. Sadece madde olarak düşünmüyoruz. Sosyal projelere de büyük önem veriyoruz. Yeni dönemde bu projelerin sayısı daha da artacak. Daha çevreci, eğitime daha fazla yönelmiş ve kültür odaklı projelerimiz ile daha çok insana yöneleceğiz. Fiziki belediyecilik bizim yapmakla yükümlü olduğumuz bir görev zaten. Bundan daha önemlisi insanlarımızın hayatında farkındalık oluşturacak çalışmalar. Çünkü gelişme yalnızca fiziki yatırımlarla değil, bunun yanında insana yatırımla sağlanabilir." diye konuştu.

Tayyiboğlu, "gönüllere girmek istiyoruz"

Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu ise yaptığı açıklamada, "İlçemizde çok güzel bir aday adaylığı süreci yaşandı. Aday adaylarımızın hepsinin amacı daha güzel daha yaşanabilir bir Sarayönü için hizmet etmekti. Bu görev bir kişiye tevdi edilecekti. Partimizin teveccühü mevcut belediye başkanımız Nafiz Solak yönünde oldu. Bu bir bayrak yarışı ve hepimiz bulunduğumuz görevlerde hizmet için bulunuyoruz. Bu seçimlerin ana teması gönül belediyeciliği. Biz de AK Parti Sarayönü teşkilatı olarak Sarayönülü hemşerilerimizin gönüllerine girip dualarına talibiz. Seçim gününde kadar gece-gündüz demeden çalışacağız. Seçimlerden sonra ise memleketimiz için daha üstün bir gayret sarf edeceğiz. Bu işin temelinde birlik ve beraberlik var. Zaten Sarayönü halkı Cumhurbaşkanımıza kalbi muhabbet besliyor. Biz her seçimde kuruluştan bugüne kadar çok önemli oranlarda oy aldık. Yine güven veren bir oy ile seçimleri kazanma hedefimiz var. Bunu tesis etmek için birlik ve beraberliğimizden ödün vermememiz lazım. Bir oyla seçim kazanacakmış gibi çalışacağız."  dedi.