MYO’u 120 öğrenci tercih etti

MYO’u 120 öğrenci tercih etti
Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı bu tercih döneminde dolmaya yaklaştı.Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli azalarak bitme noktasına gelen Sarayönü Meslek  Yüksek...

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı bu tercih döneminde dolmaya yaklaştı.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli azalarak bitme noktasına gelen Sarayönü Meslek  Yüksek Okulu’nda bu yıl sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Aktif olarak dört bölümü kalan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na ilk yerleştirmede 120 öğrenci tercih etti. Sadece 10 kontenjanı boş kaldı. Toplam 130 kontenjanı bulunan okula ek yerleştirmelerde 10 öğrencinin daha gelmesiyle okul kontenjanı dolması bekleniyor.

40 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı, 40 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri ve 20 kontenjanı bulunan Çevre Koruma ve Kontrolü bölümleri tamamen dolarken, 30 kontenjanı bulunan Organik Tarım bölümüne 17 öğrenci yerleşti. Kayıtların başlamasıyla birlikte yerleşen öğrencilerin büyük bölümünün kayıt yaptırması ümit ediliyor.

Kontenjanın dolmaya yaklaşmasından dolayı gelecek yıl okul kontenjanının daha da artması beklenirken, açılan ancak öğretim elemanı atanamamasından dolayı öğrenci kabul edemeyen yeni bölümlerin de aktif hale gelmesi ile gelecek sene okulun eski cazibesi yüksek günlerine dönmesi temenni ediliyor.