Mutluyuz, gururluyuz…

Gazetemiz Sarayönü Manşet siz değerli okurlarımızın ilgisi ve desteği ile onikinci yılını geride bırakıp onüçüncü yaşına girdi.

29 Ocak 2008’de gazetemiz Sarayönü Manşet’in ilk sayısını çıkarmıştık. Umuyorum ki sizlerin desteği ve eksilmeyen ilgisiyle daha nice yaşlara da ulaşırız.

***

Daha dün gibi ama hızla akıp giden 12 yıl.

Gazetenin ilk sayısını esnaflara dağıtıp kendimi de tanıtırken herkesin yüzündeki şaşkın ifadeler “nereden çıktı şimdi bu” der gibi bakışlar halen gözümün önünde.

Belki birçok kişi bu bir gazete mi yoksa el ilanı mı, bir promosyon mu veya gelip geçişi bir bülten mi diye aklından geçirmiş olabilir.

Ne var ki, haftalar geçtikçe kafalardaki soru işaretleri kalktı ve gazetemize olan ilgi de arttı. Artık süreklilik arz eden gazetemize taktir ve tebrikler yağmaya başladı.

***

İlk yılların aksine gazetemiz hem baskı olarak hem sayfa sayısı olarak hem de içerik olarak daha çok gelişti. Bunu sizlerin yorumlarından dolayı rahatlıkla söyleyebiliyorum. Sadece Sarayönü’nde değil, Konya’da ve diğer illerde hatta yurt dışında gazetemizi ve internet sitemizi takip eden dostlarımızın güzel görüşleri hatta bazılarının eleştirileri bize gurur veriyor.

Geçen on iki yıl içerisinde neler yapmışız diye gazete arşivlerini şöyle bir gözden geçirince Sarayönü Gazetesi’nin ilçemize farklı bir renk kattığını görüyorum.

Tarım memleketi olan ilçemizde sürekli tarım haberleri yapmışız. Geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçemizin her bölgesinden haberler yer almış. Esnaf köşesi, kent, politika ve güncel sayfalarımız hep ilgi çekti.

Bunların yanı sıra yazarlarımız, şairlerimiz gönüllerinden koptuğu şekilde gazetemizi renklendirdiler.

İlçemizin tanıtımında da çok önemli bir katkısı olan Sarayönüspor’u sürekli takip ettik.

Yine nostalji, magazin ve bulmaca sayfalarımız büyük ilgi gördü.

Nostalji sayfamız için sizlerden yine destek bekliyoruz. Geçmişi, anıları paylaşmak adına elinizde bulunan eski resimleri bizlere ulaştırırsanız gazetemizde ve internet sitemizde yayınlayarak bunları aynı zamanda ölümsüzleştirmiş oluruz.

Bütün bunların yanında sizlerin eleştirilerine de konu olan eksiklerimiz de olmuştur mutlaka. Kısıtlı imkânlarla ve dar bir kadroyla çıkardığımız gazetemiz için bazı bölgelere tam olarak ulaşamamış, istek ve sorunlarını yansıtamamış olabiliriz.

Bizler elbette ki mükemmel değiliz. Eksiklerimizin, ufak tefek yanlışlarımızın olduğunun farkındayız. Aynı hatalar, gözümüzden kaçanlar bundan sonra da olabilir.

Gazetemizin baskısında da zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Teknik olarak her adedini tek tek kontrol edemeyeceğimiz bu aksaklıklar için de anlayışınıza sığınıyoruz.

***

İlk sayımıza kıyasla artık genç ve toy bir gazete değiliz. Ancak her yeni sayımızda bizler ilk günkü heyecanla gazetemiz sayfalarını daha renkli, daha güzel, daha içerikli doldurmanın gayreti içerisindeyiz.

Sarayönü’müz nüfus olarak çok büyük bir ilçe değil. Bu nedenle de takdir edersiniz ki gazetemiz sayfalarını her hafta doldurmak çok kolay olmuyor. Bizler çoğu yerel gazete ve dergiler gibi bazı ajans ve internet haberleriyle sayfalarımızı doldurmak gibi kolay bir yolu seçmedik. Renkli(!), boyalı gazeteler gibi büyük gündemler peşinde olmadık hiçbir zaman.

Gazetemizde yer alan haberler belki çok önemli veya sansasyonel haberler olmayabilir. Ancak yaptığımız haberlerin tamamına yakını ilçemize özel ve bizden haberler. Bu haberler ister bir düğün ister bir cenaze haberi isterse belediyenin rutin bir çalışma haberi olsun.

Ama hepsi ilçemizin haberi…

***

Her Salı günü merakla takip edilme ve sizlerin gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden yaptığınız güzel yorumlar çizgimizin doğruluğunu gösteriyor.

Sizlerden aldığımız bu tepkilerle de bizler de elbette ki yerel olarak kalmaya ve ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Gazetemizin diğer ilçelerde ve il merkezinde örnek gazete olarak gösteriliyor olması da ayrıca gurur verici.

***

Elbette ki siz değerli okurlarımızın desteği ile bizler de daha iyi neler yapabiliriz diye daha azimle çalışıyoruz.

Gazetemizin kurulduğu günden itibaren çalışmalarımızı takdir eden, bize güç veren, maddi manevi destek olan siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Ayrıca gazetenin kuruluşundan günümüze kadar bana destek veren Mustafa Solak ile her hafta büyük özveri içerisinde gazete sayfalarını doldurmaya çalışan Serhat Çetinkaya kardeşlerime ve aynı zamanda yazıları, şiirleri ile gazetemize renk katan yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Nice güzel yıllara ve yayınlara…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehdi DEMİR Arşivi