Münazara şampiyonu İHL

Münazara şampiyonu İHL
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında organize ettiği "Haydi Konuş Bakalım" adlı münazara yarışmasının finali gerçekleştirildi.Sarayönü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonun da gerçekleştirilen...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında organize ettiği "Haydi Konuş Bakalım" adlı münazara yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonun da gerçekleştirilen münazara finalinde Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştı. "Sosyal Medya Toplum İçin Zararlıdır" konusunu savunan Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilçe birincisi oldu.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında geleneksel hale gelen "Haydi Konuş Bakalım" adlı münazara yarışması öğrencilerin okuma, araştırma ve mantıksal sonuç çıkarma becerilerine katkı sağlamasının yanında kendilerine olan güven ve sorumluluk duygularını geliştirmeleri bakımından önemli bir amacı yerine getiriyor. Öğrencilerin muhataplarına nezaket ölçüleri içerisinde cevap verme ve ikna edebilme kabiliyetlerinin gelişmesi yönü ile de birden fazla amacı bir arada üstlenerek öğrencilere katkıda bulunuyor.

Münazara yarışmasında finale kalan Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi "toplum için sosyal medya zararlıdır" tezini, Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ise "sosyal medya toplum için faydalıdır" tezini savundu. Üç asil ve bir yedek öğrencinin yarıştığı kıyasıya geçen mücadelede öğrenciler tüm maharetlerini göstererek ilçe birincisi okul olmak için yarıştı. Sosyal medyanın toplum için faydalarını savunan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri haberleşmenin daha kısa sürede ve ekonomik olarak gerçekleştiğinden bahsederken buna karşılık sosyal medyanın toplum için zararlarını savunan Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri sosyal medyanın aile içi iletişimsizlik meydana getirdiğini belirterek sosyal medyanın adına yakışır bir faaliyet yürütmediğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin sosyal medya aracılığıyla halka duyurulduğunu belirten Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karşılığı "By Lock ve Whatsapp gibi sosyal medya aracılığı ile bu darbe girişiminin ön hazırlığı yapılmıştır" oldu. Bir başkan ve üç üyeden oluşan jüri üyelerinin oldukça zorlandığı değerlendirme sonucu kazanan taraf Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri oldu.Yarışmanın sonunda Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman münazara yarışmasına katılan öğrencileri çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdi.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılacak olan "Haydi Konuş Bakalım" adlı münazara yarışmasında ilçemizi temsil edecek.

Etiketler :