Muhtarlara tek tip kimlik

Muhtarlara tek tip kimlik
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sarayönü'nde de muhtarlara İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan güvenlikli, modern tek tip kimlik kartları dağıtıldı.İçişleri Bakanlığı muhtarların tek tip kimlik kartı taşıması için...

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sarayönü'nde de muhtarlara İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan güvenlikli, modern tek tip kimlik kartları dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığı muhtarların tek tip kimlik kartı taşıması için çalışma gerçekleştirdi. Valilik ve kaymakamlıklar tarafından verilen ilden ile, ilçeden ilçeye değişen farklı kimlik kartları yerine bundan sonra bakanlık tarafından muhtarlara güvenlikli, modern, tek tip muhtar kimlik kartı verildi.

Sarayönü'nde görev yapan 26 mahalle muhtarına verilen kimlik kartı ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "Tarihsel geçmişi 1829 yılına dayandığı kabul edilen muhtarlık müessesesi demokrasinin en eski örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Muhtarlık müessesesi biryandan demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken diğer yandan da yönetime katılımı sağlayan önemli bir araçtır. Bunların yanı sıra muhtarlar çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir konuma sahiptirler. Muhtarların İl’den İl'e, İlçe’den İlçe'ye değişen farklı kimlik kartları taşımaları yerine, halk nezdindeki konumlarına uygun, kişinin muhtar olduğunun kolay tespiti ve kartların güvenliğinin sağlanması amacıyla, İç İşleri Bakanlığımız tarafından tek tip muhtar kimlik kartı düzenlenmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Basımı yapılan kimlik kartları, geçtiğimiz günlerde muhtarlarımıza teslim edilmiştir." dedi.