Muhtar adaylarıyla toplantı düzenlendi

Muhtar adaylarıyla toplantı düzenlendi
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, 31 Mart yerel seçimlerine gidilirken, muhtarlar ve muhtar adayları ile bir araya gelerek toplantı düzenledi. Seçim güvenliği başlıklı toplantıda, Kaymakam Tarık Bahadır, seçimlere katılacak...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, 31 Mart yerel seçimlerine gidilirken, muhtarlar ve muhtar adayları ile bir araya gelerek toplantı düzenledi. Seçim güvenliği başlıklı toplantıda, Kaymakam Tarık Bahadır, seçimlere katılacak muhtar adaylarının seçim sürecinin huzurla tamamlanması noktasında yardımcı olacaklarına inandığını söyledi.

Kaymakam Tarık Bahadır, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtar adaylığının ilan edildiği andan itibaren ciddi bir sorumluluğun doğduğunu belirtti. Seçimlerde ve seçimlerden sonra da bu sorumluluğun devam ettiğini vurgulayan Bahadır, "Seçilen muhtarların aldığı görevden dolayı bir sorumluluğu olacak. Seçilemeyen arkadaşlarımız ise bir dahaki dönemin sorumluluğunu taşıyacak. Bu yarışı çok fazla üst perdelere taşımak doğru değil. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır. Seçim süreçlerinde bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Aday olup yola çıkmış olan sizlerin, bu hassasiyet içerisinde olduğunuza inanıyorum." dedi.

Muhtarlığın, Büyükşehir yasasının ardından farklı bir noktaya kaydığını kaydeden Bahadır, "eskiden köy muhtarları ile mahalle muhtarlarının yetki çerçevesi belliydi. Vatandaş yetki değişikliklerine halen uyum sağlayamadı. Eski köylerde halk yine köy muhtarı yetkisi istiyor ama muhtarın yetkileri mahalle muhtarlığı ile sınırlı. Bu yetkilerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın tarafından bir düzenleme yapılacak." şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde sıkıntılı bir durumla karşılaşmayacaklarına inandığının altını çizen Tarık Bahadır, şunları söyledi: "Küçük sıkıntılar da olsa bunu bize bildirmenizi istiyoruz. Bazen çok küçük şeyler istemediğimiz kadar büyüyebiliyor. Muhtarlar taşradaki elimiz kolumuz. Sizden en önemli beklentimiz seçim dönemini hayırla tamamlayacak bir üslupta olmanız."

Toplantıda Sarayönü İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı, muhtarlık seçimlerinin süreci ile ilgili bilgi verirken, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkamaz da seçim güvenliği hakkında konuştu.