Mobil EBA araçları kuruldu

Mobil EBA araçları kuruldu
Sarayönü Belediyesi, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle devam eden uzaktan eğitim süreci kapsamında internet altyapısı olmayan mahalleler için mobil EBA araçları oluşturdu.Daha önce taziye aracı olarak yapılan ancak acil...

Sarayönü Belediyesi, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle devam eden uzaktan eğitim süreci kapsamında internet altyapısı olmayan mahalleler için mobil EBA araçları oluşturdu.

Daha önce taziye aracı olarak yapılan ancak acil durumlarda da ihtiyaca göre dönüştürülebilecek yapıda dizayn edilen araçlardan dördü Mobil Eba aracına dönüştürüldü.

Mobil EBA araçları hakkında açıklamada bulunan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “İlçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte, internet erişimi veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla EBA destek noktaları hazırladık. Şu ana kadar dört tane EBA erişim noktası oluşturduk. Donanımlarını ve internet altyapılarını oluşturduk. Bilgisayarların bir bölümünü ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, bir bölümünü bir karşıladık.” dedi.

En çok eğitimi önemsiyoruz

Eğitimi çok önemsediklerine dikkat çeken Solak, şöyle devam etti:

“Boyalı, Karabıyık, Kuyulusebil, ve Bahçesaray’da hizmet verecek olan araçlarımıza ihtiyaç olması durumunda tekrar gözden geçirip sayılarını arttırabiliriz. Eğitim ve öğretim ilçemiz için en önemli unsurdur. Fiziki şartların iyileştirilmesi de en önemli işlerin başında gelmektedir. Pandemi sürecinde eğitimin kesintiye uğramaması için belediye olarak bizde üzerimize düşen görevi yerine getirip destek vermeye devam edeceğiz.”