Mısırlar büyüdü, domuz mesaisi başladı

Mısırlar büyüdü, domuz mesaisi başladı
Sarayönü’nde silajlık mısırların olgunlaşmaya başlamasıyla çiftçilerin domuz mesaisi de başladı. Mısırın en büyük düşmanı olan domuzlara karşı geceyi nöbette geçiren çiftçiler, emeklerinin heba olacağından tedirgin....

Sarayönü’nde silajlık mısırların olgunlaşmaya başlamasıyla çiftçilerin domuz mesaisi de başladı. Mısırın en büyük düşmanı olan domuzlara karşı geceyi nöbette geçiren çiftçiler, emeklerinin heba olacağından tedirgin. Çiftçilerin kabusu haline gelen yaban domuzları, ekili arazilere ciddi zararlar veriyor.

Sarayönü’nde sayıları hızla artan yaban domuzları bölgedeki çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Yaban domuzu sayısının azaltılmasına yönelik hiç bir çalışma yapılmadığını aktaran çiftçiler, sayısının daha da artmasını önlemek için gerekli önlemlerin biran önce alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçiler, “Yaban domuz sürülerinin bu şekilde artmasının nedenleri yeterli avlanmanın yapılmamasıdır. Tarla sahipleri olarak tek başımıza yaban domuzlarının sürü halinde gezmelerinden dolayı müdahale edemiyoruz. Bu domuz sürülerine çözümü av yoluyla bulabiliriz. Bu hayvanlar avlanırsa ortada sorun kalmaz. Domuz hızla üreyen bir hayvan olduğu için bunun zamanında avlanması gerekiyor. Domuz sayısının hızla artması tehlikenin boyutun da artırıyor.” ifadelerini kullandı.

Zarar görüyoruz

Tarım alanlarına zarar veren yaban domuzları çiftçileri tedirgin etmeye devam ederken ekili alanlara verdiği zararın boyutu artıyor. Oldukça kalabalık ve sürü halinde tarlaya giren domuz sürüsü kısa süre içerisinde tarladaki ürünleri talan ediyor. Özellikle yaban domuzları mısır tarlalarını mesken tutuyor. Yaban domuzların son zamanlarda ürünlere ciddi zararlar verdiğini söyleyen çiftçiler, yaban domuzlarının mısır tarlalarını talan ettiğini büyük mağduriyetlere neden olduğunu dile getirdi.