Miraç kandili kutlandı

Miraç kandili kutlandı
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in en büyük ikinci mucizesi olan İsra ve Miraç hadisesi, geçtiğimiz günlerde Miraç Kandili ile huşu içinde kutlandı. Gecenin anlamına uygun olarak Çarşı Camii'nde kandil programı düzenlendi.Sarayönü...

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in en büyük ikinci mucizesi olan İsra ve Miraç hadisesi, geçtiğimiz günlerde Miraç Kandili ile huşu içinde kutlandı. Gecenin anlamına uygun olarak Çarşı Camii'nde kandil programı düzenlendi.

Sarayönü İlçe Müftülüğü'nün Pazar gecesi Merkez Çarşı Camii'nde hazırladığı programla kandil coşkusu yaşanırken; her zaman ki gibi halkın bu geceye ilgisi büyük oldu. Çarşı Camii'nde, yatsı namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunurken, kandil gecesi Müftü Vekili Mustafa Topcu, verdiği vaazlarla devam etti.

Topcu verdiği vaazda şunları söyledi: "Peygamberimizin en büyük mucizelerinden birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi de miraçtır. Yüce Rabbimiz, bu gecenin yüzü suyu hürmetine hepimizi bağışlar inşallah. Bu gece öyle bir gecedir ki, Efendimiz Burak denen bineğiyle göğe yükselmiş, diğer peygamberlere imamlık yapıp namaz kıldırmıştır. Yine biz ümmetine Rabbimizin emriyle beş vakit namaz farz kılınmıştır. Fakat miraç olayı saniyeler içinde olup bittiği için, bazı imanı zayıflar bu mucizeye inanmamışlardır. O gün büyük bir imtihan günüydü. Bu kadar büyük bir olay insan aklının alamayacağı bir olaydı. Bu sadece imanla çözülebilecek bir şeydir. Ayrıca Miraç, peygamberimizin ümmeti düşünmesinin en büyük alametidir. Hz. Peygamber ki; o Arş-ı Ala'ya çıktıktan sonra yüce Allah'a geri dönmek istemiyorum deseydi Allah O'nu geri göndermezdi. Ama Hz. Peygamber ümmetine İslamiyet'i daha çok anlatabilmek için, bir ümmetini dahi cehennem azabından kurtarabilmek için geri dönmeyi seçti."

Vaazın ardından kılınan Yatsı Namazı ile programlar tamamlandı. Camilerin çıkışında ise cemaate tatlı ikram edildi.