Miniklere trafik bilinci aşılanacak

Miniklere trafik bilinci aşılanacak
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyük Saray Sürücü Kursu işbirliğinde, okul öncesi ve ilkokullarda trafik bilincini geliştirme projesi hazırlandı. Proje 100.Yıl İlkokulu'nda uygulanmaya başladı.Milli Eğitim...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyük Saray Sürücü Kursu işbirliğinde, okul öncesi ve ilkokullarda trafik bilincini geliştirme projesi hazırlandı. Proje 100.Yıl İlkokulu'nda uygulanmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu işbirliğiyle ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak, toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla hayata geçirilen 'İlkokullarda Trafik Bilincini kazandırma projesi' Sarayönü'nde de başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında yapılan protokol gereği, ülkedeki resmi ve özel bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verilmesi için harekete geçildi. Trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan 'İlkokullarda Trafik Bilincini Kazandırma' projesi kapsamında, ilçemiz ilkokul 1-2-3 ve 4.sınıf öğrencilerine Nisan-Mayıs aylarında, Okul Öncesi Öğrencilerine Ekim -Kasım aylarında trafik eğitimi verilecek. Programda, trafikle ilgili kavramlar ve uyulması gereken kurallar, dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili öğrencilere bilgiler verilecek. Büyük Sürücü Kursu Eğitmeni Korhan Batır tarafından öğrencilere konuyla ilgili slayt gösterileri izletilerek, miniklerin sordukları sorular cevaplandırılacak.