Milli Eğitim'den koçluk sistemi

Milli Eğitim'den koçluk sistemi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni bir proje kapsamında lise ve ortaokullarda koçluk sistemi kuruldu. Bu sistem ile öğrenci hangi dersten zayıf ise o dersin öğretmenine zimmetlenecek.Sarayönü...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni bir proje kapsamında lise ve ortaokullarda koçluk sistemi kuruldu. Bu sistem ile öğrenci hangi dersten zayıf ise o dersin öğretmenine zimmetlenecek.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, başarılı olamayan öğrencilere bu sistem sayesinde daha çok ilgi gösterileceğini söyledi. Lise ve ortaokullarda öğrencileri öğretmenlere zimmetlediklerini anlatan Şişman, "Tüm okullarımızda kapsamlı bir istatistik araştırması yaptık. Öğrencilerimizin her branşta elde ettiği başarıları çıkardık. Hangi öğrenci hangi dersten başarısızsa bunları tek tek tespit ettik. Bu öğrencileri başarısız oldukları derslerin öğretmenlerine zimmetledik." dedi.

Her öğrencinin yeteneği ve ilgi alanının farklı olduğunu kaydeden Şişman şöyle konuştu: "öğrenemeyen çocuk yoktur. Birisi çabuk öğrenir. Birisi daha geç öğrenir. Öğrencinin yapısına göre daha özverili ve sabırlı bir şekilde bire bir ilgi ve alaka göstereceğiz. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerden kendine zimmetlenen öğrencinin bilgilerini alarak rapor oluşturuyor. Önümüzdeki yıl bu raporlar bize daha iyi ışık tutacak. Öğretmen değişimlerinde de derslerde sürekliliği sağlayacağız. Şimdiden olumlu tepkiler geliyor. Çok güzel çalışmalar yapılıyor."

Koçluk sisteminin uzun soluklu bir proje olduğundan bahseden Şişman, "Önümüzdeki dönemlerde de bu sistem devam edecek. Bir rehber öğretmene 30 tane öğrenci veriyoruz. Tek tek hepsiyle ilgilenemiyor. Bu sistem bire bir ilgilenmeyi sağlıyor. Velilerle bire bir görüşmeler yapılıyor. Öğrencinin öğrenmesini kısıtlayan ve zorlaştıran faktörleri azaltacağız. Nasıl çalışacağını bilmeyen öğrencilerimize, en uygun çalışma yöntemlerini göstereceğiz. Bizim amacımız öğrencilerimizi 12'nci sınıfa kadar en iyi şekilde yetiştirmek ve yüksek öğrenime kazandırmak. Her çocuğumuzun sevdiği işi yapabilmesi için doğru şekilde yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız her ne işi yapacaksa bilinçli şekilde yapmalı. Çiftçi olacaksa Ziraat Mühendisi, hayvancılık yapacaksa Veteriner olmalı." dedi.